Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Άρθρα


Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος 2018

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υπενθυμίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τη φετινή ημέρα ο ΠΟΥ την αφιερώνει στη σύνδεση του καπνίσματος με τις καρδιοπάθειες - Tobacco and heart disease.

world-no-tobacco-day

Σύνδεσμος http://www.who.int/campaigns/no-tobacco-day/2018/event/en/ 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2018 συμπίπτει με μια σειρά παγκόσμιων πρωτοβουλιών και ευκαιριών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του καπνίσματος και των επιπτώσεών του στη δημόσια υγεία, προκαλώντας το θάνατο και την ταλαιπωρία εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ: «Η κατανάλωση καπνού μειώθηκε αισθητά από το 2000, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΠΟΥ, αλλά η μείωση δεν επαρκεί για την επίτευξη των συμφωνηθέντων σε παγκόσμιο επίπεδο στόχων που είναι η προστασία των ανθρώπων από το θάνατο και τις καρδιαγγειακές και άλλες νόσους.
Η χρήση καπνού και η έκθεση του ανθρώπου στο κάπνισμα είναι μείζονες αιτίες καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών και του εγκεφαλικού επεισοδίου, που συμβάλλουν σε περίπου 3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία αποκαλύπτουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσης των πολλαπλών κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με τον καπνό.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η χρήση καπνού προκαλεί καρκίνο και ασθένειες των πνευμόνων, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο καπνός προκαλεί επίσης καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια - τους κυριότερους δολοφόνους στον κόσμο", δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. "Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα Καπνίσματος, η οποία επισημαίνει ότι το κάπνισμα δεν προκαλεί μόνο καρκίνο, κυριολεκτικά σπάει τις καρδιές".
Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει και να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία κατά του καπνίσματος, να προστατεύσει τους δημόσιους χώρους και τους πολίτες από το παθητικό κάπνισμα και να γίνει γνωστό ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, δημιουργεί και επιδεινώνει χρόνιες παθήσεις.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis