Κατηγορία: Βουλή

Αθήνα: 15/09/2008

ΠΡΟΣ:
κ. Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργό της Χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κ. Πρ. Παυλόπουλο, Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
- κ. Γ. Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
- κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
- κ. Ευρ. Στυλιανίδη, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
- κ. Δ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Αλ. Κoντό, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων
- κ. Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
- κ. Αλ. Παπαρήγα, Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ
- κ. Αλ. Αλαβάνο, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ
- κ. Γ. Καρατζαφέρη, Πρόεδρο ΛΑΟΣ
- Βουλευτές Ν. Χαλκιδικής
- ΓΣΕΕ
- ΑΔΕΔΥ
- Φορείς Μέλη ΕΣΑμεΑ
- MME


Ζητείται η προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας για να μην επιτραπεί, στο βωμό των συμφερόντων της Μονής Διονυσίου, η κατεδάφιση Κατασκηνώσεων Ατόμων με Αναπηρία


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) με την υπ' αριθ. πρωτ. 1428/11.9.2008 Ανοιχτή Επιστολή της προς Υπουργούς της Κυβέρνησης σας, κατήγγειλε τις απαράδεκτες αξιώσεις της Μονών του Αγίου Όρους επί εδαφικών εκτάσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Δυστυχώς, οι διεκδικήσεις της Μονής Διονυσίου επί εδαφικών εκτάσεων που περιήλθαν στην κυριότητα της με τρόπους οι οποίοι έχουν ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικής κατακραυγής, θίγουν ανεπανόρθωτα 1000 παιδιά και νέους με αναπηρία, εκ των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Όπως αναφέρει στην Ανοιχτή Επιστολή της η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι σκανδαλώδεις εδαφικές διεκδικήσεις αυτών των ανθρώπων που πρεσβεύουν τις χριστιανικές αξίες και τις αξίες του μοναχισμού αφορούν, μεταξύ άλλων, και 26 στρέμματα των κατασκηνώσεων της Μεταμόρφωσης / Χαλκιδικής, που επί δεκαετίες τώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας φιλοξενούν πάνω από 1000 παιδιά και νέους με αναπηρία από τη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και μαθητές άπορων οικογενειών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο.

Το πολύτιμο αυτό κοινωνικό έργο που έχει επιτελεστεί επί σειρά ετών σε αυτές τις κατασκηνώσεις, με τη συνδρομή της Νομαρχίας και κυρίως με την αυταπάρνηση και τον αγώνα των ιδίων των γονέων των ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο δεν έτυχε της συμπαράστασης της Μονής Διονυσίου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έδειξε την ολοκληρωτική της αδιαφορία, αλλά αντιθέτως κινδυνεύει μπροστά στις καταχρηστικές και παράνομες αξιώσεις της Μονής που απαιτεί την κατεδάφιση του Κατασκηνωτικού Χώρου.

Οι αδηφάγες διεκδικήσεις των Μονών του Αγίου Όρους επί εδαφικών εκτάσεων, με όρους οι οποίοι καταδικάζονται καθημερινά από την ελληνική κοινωνία, θέτουν σε κίνδυνο, όχι μόνο το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει συντελεστεί για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία της Μεταμόρφωσης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και την εργασία εκατοντάδων ατόμων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες της κατασκήνωσης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που έχουν αναστατώσει το σύνολο του αναπηρικού κινήματος, την τοπική κοινωνία της Μεταμόρφωσης και κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη, ζητούμε τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει το ανελέητο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει ενάντια στα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία «εκείνοι» που αρνούνται το κυνήγι του πλούτου και των επίγειων απολαύσεων.

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα καλεί εσάς, από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, να παρέμβετε προσωπικά για να μην επιτραπεί στο βωμό του οποιουδήποτε κέρδους ή συμφέροντος να απολεσθούν κεκτημένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή