Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Βουλή

Αθήνα: 13/11/2017

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλ. Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
• κ. Έφη Αχτσιόγλου, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Γραφείο Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου
• Γραφείο Αν. Υπουργού Ουρ. Αντωνοπούλου
• Γραφείο Υφυπουργού Αν. Πετρόπουλου
• Γραφεία Γ.Γ. υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Στηρίξτε τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, για μια πιο δίκαιη Ευρώπη


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας γράφω εκ μέρους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, που δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου 2017. 

Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής να υπογράψουν το κείμενο της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων εξ ονόματος των κρατών μελών στη Σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ στις 17 Νοεμβρίου 2017.

Ο Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μια θετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αρχές του Πυλώνα και να επιτευχθεί υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης, καλύτερες συνθήκες εργασίας και επαρκές επίπεδο διαβίωσης και κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να δεσμευθούν για την εφαρμογή τους σε εθνικό επίπεδο .

Το αναπηρικό κίνημα σας καλεί να λάβετε όλες εκείνες τις νομοθετικές, πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να καταστεί ο Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων λειτουργικός και να περιλαμβάνει ισότιμα τα άτομα με αναπηρία. Επιπλέον, σας καλούμε να εγκρίνετε την Οδηγία που θα προταθεί σχετικά με την «Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για γονείς και φροντιστές».

Συνεχίζοντας την εφαρμογή των αρχών και πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η χώρα μας θα λάβει μέτρα με τα οποία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως συμβαλλόμενο κράτος στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μαζί με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) εγκρίναμε ψήφισμα σχετικά με τον Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, τονίζοντας τα βασικά αιτήματα του ευρωπαϊκού αν απηρικού κινήματος.

Επισυνάπτουμε το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Δράττουμε την ευκαιρία και σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Κοινωνικής Πλατφόρμας για την Κοινωνία των Πολιτών «Η Ευρώπη μας: η κοινωνία των πολιτών και το μέλλον της ΕΕ», στις 16 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Γκέτεμποργκ. Το ΕDF θα είναι εκεί και θα συμμετάσχουμε επίσης στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στις 17 Νοεμβρίου.

Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε μια γόνιμη συνεργασία μαζί σας, ώστε να προωθήσουμε τον Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποια άλλη πληροφορία χρειαστείτε.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης


Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Λυμβαίος

 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Βουλή » Στηρίξτε τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, για μια πιο δίκαιη Ευρώπη
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis