Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 28/02/2008

ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού
- κ. Ευ. Στυλιανίδη, Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
- κ. Αν. Λυκουρέντζο, Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
- Βουλευτές Τρικάλων
- κ. Δ. Πλατή, Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ
- κ. Κ. Ράμμα, Ειδικό Γραμματέα Θεμ. Σπουδών, Επιμ. & Καιν.
- κ. Παπαϊωάννου, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ΥΠΕΠΘ
- Τοπικά Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων
- Νομάρχη Τρικκαίων
- Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
- Συνήγορο του Πολίτη
- Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και Α.μεΑ Νομού Τρικάλων
- Μ.Μ.Ε Περιφέρειας Θεσσαλίας


ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Κύριε Δήμαρχε,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ). πληροφορήθηκε, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και ΑμεΑ Νομού Τρικάλων, τις πρωτοφανείς προθέσεις σας να εγκαταστήσετε στο χώρο του Διδακτηρίου που κτίστηκε για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής του Νομού, και όπου σήμερα συστεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Μουσικό Σχολείο, μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία συστήθηκε από ένα καθηγητή των ΤΕΦΦΑ με στόχο την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Απορούμε με αυτή την πρωτοφανή απόφαση σας, που βρίσκει αντίθετο σύσσωμο το χώρο των ατόμων με αναπηρία της πόλης σας και ολόκληρης της χώρας και σας καλούμε να την επανεξετάσετε, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας από τους κύριους ρόλους της τοπικής αυτοδιοίκησης συνίσταται στην ανάπτυξη και ανάδειξη πολιτικών που διέπονται από την κατανόηση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Οι προθέσεις σας αυτές, όπως πληροφορούμαστε, συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνίστανται στη σύσταση Επιτροπής που προχωρά ήδη στη καταμέτρηση των παιδιών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ προκειμένου να αποφανθούν πόσος χώρος είναι απαραίτητος για την κάλυψη των αναγκών τους.

Νομίζουμε ότι αγνοείτε ότι τα σχολεία προορίζονται για την πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας, η οποία δε μετριέται σε καμία περίπτωση σε τετραγωνικά μέτρα. Νομίζουμε ότι αγνοείτε ότι αυτή τη στιγμή τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν την αναμόρφωση του Εθνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος από το οποίο χρόνια τώρα αποκλείεται ένα μεγάλο μέρος των ατόμων με αναπηρία.

Η πρόθεσή σας αυτή, η οποία όπως πληροφορούμαστε παίρνει τη μορφή τελεσίδικης απόφασης, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο που έχει να επιτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην εκπαίδευση, προωθώντας την προσβασιμότητα των σχολικών υποδομών, την παροχή αυξημένης υποστήριξης στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής που λειτουργούν στην περιοχή και τη λειτουργία νέων δομών ειδικής εκπαίδευσης που προβλέπονται από το Ν.2817/00. Σε πλήρη αντίθεση με τον κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης προχωράτε σε ενέργειες που θα συρρικνώσουν το χώρο της Ειδικής Αγωγής προς ιδιωτικό όφελος.

Ο χώρος όπου ανεγέρθηκε το 1991 το Διδακτήριο Ειδικής Αγωγής, με τις αγωνιώδεις συλλογικές προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία των Τρικάλων και των οικογενειών τους, ανήκει αποκλειστικά στα άτομα με αναπηρία για την ουσιαστική κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών.

Τα άτομα με αναπηρία των Τρικάλων και οι οικογένειες τους με την αμέριστη συμπαράσταση των ατόμων με αναπηρία ολόκληρης της χώρας δε θα επιτρέψουν την υλοποίηση αποφάσεων που μας γυρίζουν σε αλλοτινές εποχές πατερναλισμού και περιθωριοποίησής τους.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε το ανωτέρω ζήτημα με τον απαιτούμενο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis