Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 27/05/2015

ΠΡΟΣ:
κ. Δ. Δημητρίου, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κ. Κατρακάζο, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
- κ. Αγγελόπουλο, Δήμαρχο Σάμου
- ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ
- Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»


Στέγαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. Π.Ε. Σάμου Η ΜΕΛΙΣΣΑ


Κύριε Πρόεδρε,


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum), του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαθέτουσα σήμερα διαχειριστική επάρκεια Β΄ και Γ΄ Τύπου για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, μέλος της Ομάδας Εργασίας σχετικά με την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της μη διάκρισης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και διαπιστευμένος φορέας παροχής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης» - με την παρούσα επιστολή της επιθυμεί να θέσει υπόψη σας το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και αφορά στη στέγασή του σε ένα κτίριο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σάμου.

Το εν' λόγω κτίριο, ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Σάμου για τη στέγαση παιδικής βιβλιοθήκης, χωρίς όμως ποτέ να λειτουργήσει. Ο Δήμος το παραχώρησε στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» προκειμένου να δημιουργήσει και λειτουργήσει εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία φροντίδας και υποστήριξης ατόμων με βαριές αναπηρίες μέσω κρατικών δομών.
Ο εν λόγω Σύλλογος προσάρμοσε το κτίριο με εθελοντική εργασία και προσωπικές δαπάνες των γονέων, προκειμένου να λειτουργήσει η παιδική βιβλιοθήκη, αλλά να δοθεί και η ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν στα προγράμματα λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά και λειτουργικά άτομα, ικανά να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες. Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι ανωτέρω δομές είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειές τους, διότι συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στις 14.05.2015 όμως, οι υπηρεσίες της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησαν το κτίριο από το Δήμο, για παραβίαση των όρων παραχώρησης, αφήνοντας χωρίς στέγη το Σύλλογο και τα παιδιά με αναπηρία και χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για να βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους.


Κύριε Πρόεδρε,
Σε μια ύστατη προσπάθεια περίσωσης των δομών υποστήριξης ατόμων με αναπηρία που δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα και σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να δοθεί λύση για τη στέγαση του εν' λόγω Συλλόγου και των δραστηριοτήτων του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά με αναπηρία, σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν αντίστοιχες προνοιακές δομές.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε το υπ' αριθ. πρωτ. 334/20.05.2015 έγγραφο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. και το υπ' αριθ. 30/14.05.2015 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» που αναφέρονται στο εν' λόγω ζήτημα.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Στέγαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. Π.Ε. Σάμου Η ΜΕΛΙΣΣΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis