Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 31/01/2019

ΠΡΟΣ:
κ. Αλέξη Χαρίτση, Υπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κα. Μαρία Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κα. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Αξιότιμοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αγωνίστηκε σκληρά τόσο για τη δημιουργία του θεσμού των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όσο και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας των μνημονίων.

Στον συνεχή αγώνα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, η συνεργασία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών/ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) υπήρξε πάντοτε στενή, δεδομένου ότι οι δύο φορείς μοιράζονται την κοινή πεποίθηση ότι τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ συνιστούν έναν από τους πιο πρωτοποριακούς θεσμούς της χώρας, και μοναδικό σε επίπεδο πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ίδιων των ατόμων με αναπηρία με αναπηρία όσο και των οικογενειών τους καθώς:
-προωθούν την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα, όπως η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ορίζει (βλ. άρθρο 19), την οποία η χώρα μας κύρωσε με τον ν.4074/2012 και ως εκ τούτου οφείλει να εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο,
-υποστηρίζουν τις οικογένειες με παιδιά με αναπηρία,
-ενισχύουν το εισόδημα των νοικοκυριών με άτομα με αναπηρία, αφενός απελευθερώνοντας από τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία μέλη αυτών των νοικοκυριών που επιθυμούν να εργαστούν, αφετέρου απαλλάσσοντας τα συγκεκριμένα νοικοκυριά από μια δυσβάσταχτη δαπάνη που θα απαιτούνταν για την παροχή ανάλογων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.
Ολοκληρώνοντας τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ μια σημαντική και πετυχημένη περίοδο λειτουργίας 20 περίπου ετών, οφείλουν να περάσουν σε μια νέα εποχή. Για την Ε.Σ.Α.μεΑ., βασική προϋπόθεση για αυτή τη νέα εποχή είναι η θωράκιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των δομών μέσω σταθερής και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία τους σε συνδυασμό με ασφαλείς, μόνιμες εργασιακές σχέσεις του προσωπικού τους.
Ως εκ τούτου, ζητούμε να κάνετε αποδεκτό το δίκαιο αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, συμπεριλαμβάνοντας στον προγραμματισμό των προσλήψεων του έτους 2019, που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο, τις θέσεις εργασίας του προσωπικού σε αυτές τις δομές.
Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Λυμβαίος

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή