Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 09/07/2019

ΠΡΟΣ:
Έλληνες Ευρωβουλευτές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


Προτεραιότητες των ατόμων με αναπηρία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ανασύσταση της Διακομματικής Ομάδας Αναπηρίας του Κοινοβουλίου


Εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στη θέση του Ευρωβουλευτή.

Για πρώτη φορά, εντός της νομοθετικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Κατά συνέπεια, τώρα είναι η ώρα αυτή η καθολική επικύρωση να μεταφραστεί σε ισχυρότερη πολιτική δράση, η οποία εν τέλει θα βελτιώσει τη ζωή των 80 εκατομμυρίων Ευρωπαίων με αναπηρία.

Αντιπροσωπεύοντας το 15% του συνολικού ευρωπαϊκού πληθυσμού, τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πλήρη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής και δεν μπορούν να απολαύσουν την ανεξάρτητη διαβίωση σε ισότιμη βάση με άλλους, όπως:

Στέρηση δικαιοπρακτικής ικανότητας, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, υποχρεωμένοι να ζουν σε ιδρύματα, διακρίσεις, έλλειψη προσβασιμότητας και συνθήκες που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο. Πρόκειται, για να αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και μερικές από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ώστε να δώσει λύσεις ένα φιλόδοξο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα υιοθέτησε ένα μανιφέστο για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019. Το έγγραφο περιγράφει τις κύριες προτεραιότητες πολιτικής που θέλουμε να ακολουθήσετε ως ευρωβουλευτής τα επόμενα χρόνια: Έναν ευρωενωσιακό προϋπολογισμό που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες μας, μια ισχυρή ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2020-2030, την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού πυλώνα στην για τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δεύτερη εξέταση της ΕΕ από την επιτροπή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα διασφαλίσουν μια πιο κοινωνική, χωρίς αποκλεισμούς και προσιτή ΕΕ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προαναφερθείσες προτεραιότητες, ζητούμε θερμά την ενεργό υποστήριξή σας στην αποκατάσταση της Διακομματικής Ομάδας Αναπηρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή η ομάδα ευρωβουλευτών αποτελεί την κινητήρια δύναμη των αναπηρικών δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1979.

Με αυτά υπόψη, ζητάμε να  επιστήσετε την προσοχή σας στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), το οποίο   καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δημιουργήσει μια ισχυρή διακομματική ομάδα για την Αναπηρία με ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες και όλες τις πολιτικές ομάδες.

Ως εκ τούτου, θα χαρούμε πολύ αν γίνεται μέλος της διακομματικής ομάδας για την Αναπηρία. Εάν το αποφασίσετε, παρακαλούμε όπως γράψετε στους συναδέλφους μας στο EDFπου θα σας παράσχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελπίζουμε να υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας σε θέματα που αφορούν στην Αναπηρία τα επόμενα χρόνια.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Προτεραιότητες των ατόμων με αναπηρία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ανασύσταση της Διακομματικής Ομάδας Αναπηρίας του Κοινοβουλίου
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis