Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 16/04/2020

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κ. Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη


Συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό οικονομικής ανάκαμψης από τις συνέπειες του κορωνοϊού COVID 19


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σας είναι ήδη γνωστή για τον ρόλος της, τη δράση της και τους αγώνες που δίνει καθημερινά προκειμένου να προστατεύει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., από το πρώτο ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα μας, παρακολουθώντας αδιάκοπα και στενά τις εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή δράση προκειμένου να ληφθούν από την ελληνική πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές μέτρα, αφενός για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από τη διασπορά του ιού, αφετέρου για τη διασφάλιση της ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους σε υπηρεσίες υγείας, υποστήριξης και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες, ώστε να μη θιγεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο και οι συνθήκες διαβίωσης τους.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ., κοινοποιώντας στο Γραφείο σας πλήθος επιστολών που απευθύνει σε αρμόδια υπουργεία και αρχές της χώρας μας, σας κρατά άμεσα ενήμερο, τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στο πλαίσιο αυτής της τραγικής πανδημίας, όσο και για τις παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.
Ως ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, με την παρούσα επιστολή η Ε.Σ.Α.μεΑ. επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει την Ανοιχτή Επιστολή που εστάλη στις 15-04-2020 από το Φόρουμ προς την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ και τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ (επισυνάπτεται στα αγγλικά και στα ελληνικά), η οποία αναφέρεται σε θέματα σχετικά με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις του COVID 19 και την ανάγκη για τον σχεδιασμό μέτρων που θα συμπεριλαμβάνουν τη διάσταση της αναπηρίας, υποχρέωση που άλλωστε απορρέει από τη Σύμβαση των ΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες την οποία έχει κυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη αυτής.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αναμένουμε από εσάς, στην επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2020, να αναλάβετε πρωτοβουλία ανάδειξης των θεμάτων που αναπτύσσονται στον προαναφερόμενη επιστολή. Είμαστε βέβαιοι ότι με την πρωτοβουλία που σας προτείνουμε η χώρα μας μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο για τη διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ευρωπαίων με αναπηρία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Συνημμένα:
1. Επιστολή EDF 20-04-56 YV / 15.04.2020 (στα αγγλικά)
2. Επιστολή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (στα ελληνικά)

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό οικονομικής ανάκαμψης από τις συνέπειες του κορωνοϊού COVID 19
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis