Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 19/01/2022

ΠΡΟΣ:
κ. Ι. Αϊβατίδη, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Ιωαννιτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως
- Γ. Γ. Α’βάθμιας, Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Α. Κόπτση
- Δ/νση Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας
- Γραφείο Δημάρχου Ιωαννιτών, κ. Μ. Ελισάφ
- Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων
- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο (ΣΑΠ Ιωαννίνων)
- Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων ¨Κυψέλη¨
- Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.


Άμεση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε κατάλληλο χώρο


Κύριε Αντιδήμαρχε,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.
Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» σχετικά με την μη τήρηση της δέσμευσης του Δήμου Ιωαννίνων για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε χώρο κατάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη», στην υπ' αριθ. πρωτ. 17/17.01.2022 επιστολή τους, την οποία σας επισυνάπτουμε, έχει ήδη διαπιστωθεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Σ.Α.Π.) χρήζει άμεσης μετεγκατάστασης σε νέο χώρο, διότι οι αίθουσες στις οποίες στεγάζονται αυτή τη στιγμή οι προαναφερόμενες εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραχωρούνται από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.
Παρά το γεγονός όμως, ότι έχει ήδη υπάρξει δέσμευση του Δήμου για την παρακολούθηση και ολοκλήρωση των εργασιών της αποπεράτωσης του κτηρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί η εν λόγω εκπαιδευτική δομή, η παντελής απουσία ενημέρωσης για την εξέλιξη των εν λόγω εργασιών έως σήμερα, έχει επιφέρει ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» και σοβαρό προβληματισμό για την οριστική διεκπεραίωση του έργου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η έλλειψη επαρκούς χώρου σε εκπαιδευτικές δομές, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, αλλά και για την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την άμεση ενημέρωση του εν λόγω Συλλόγου και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την πορεία των εργασιών του έργου που αφορά στη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε κατάλληλο χώρο για την εύρυθμη λειτουργία τους, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επ' αυτών.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Άμεση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε κατάλληλο χώρο
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis