Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εσωτερικών

Αθήνα: 21/07/2015

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κα Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας
- κ. Δ. Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
- Πρόεδρο και Μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ
-Πρόεδρο και Μέλη ΔΣ ΕΝ.Π.Ε.
- Φορείς - Μέλη ΕΣΑμεΑ


Δώστε τέλος στην ανασφάλεια των ατόμων με αναπηρία για το προνοιακό επίδομα


Κύριε Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν έγγραφό της θέλει να σας κάνει κοινωνούς της αγωνίας 160 και πλέον χιλιάδων ατόμων με αναπηρία ή/ και χρόνιες παθήσεις, αναφορικά με την αργοπορία καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας, τα προνοιακά, το εξωιδρυματικό, το διατροφικό κλπ.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι επιπτώσεις προφανώς είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος. Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ενημερωθήκαμε για την υπ' αριθ. πρωτ. 22173/30-06-2015 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να κατανεμηθεί ποσό ύψους 112.804.304,29 Ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 με σκοπό την καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015.
Ειδικότερα για το διατροφικό επίδομα υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής των κονδυλίων στις Περιφέρειες προκειμένου να προβούν στην άμεση χορήγησή του.
Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε τη δική σας παρέμβαση ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Δήμους και Περιφέρειες να προχωρήσουν στις άμεσες απαιτούμενες ενέργειες, για να τελειώσει το δυνατόν συντομότερα αυτή η νέα ταλαιπωρία για τα άτομα με αναπηρία.
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Δ.Μ.Η.Δ. (πρώην ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) » Δώστε τέλος στην ανασφάλεια των ατόμων με αναπηρία για το προνοιακό επίδομα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis