Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 02/07/2015

ΠΡΟΣ:
- κ. Π. Σκουρλέτη, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Π. Κουρουμπλή, Υπουργό Υγείας
- κα Ν. Βαλαβάνη, Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
- κα Θ. Φωτίου, Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Δ. Στρατούλη, Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας, κα Μ. Κουτσούρη
- Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, κ. Σ. Κοκκινάκη
-Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.
-Φορείς-Μέλη Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.


Διευκόλυνση λειτουργίας Πιστοποιημένων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρόνοιας


Κύριοι Υπουργοί,

Οι τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή των εγκεκριμένων ποσών στο πλαίσιο της ήδη πενιχρής χρηματοδότησης των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Α.μεΑ. που λειτουργούν ως πιστοποιημένοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Πρόνοιας και παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τις οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο, με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία των υπηρεσιών και προγραμμάτων τους.

Η μη εκταμίευση των ποσών έχει οδηγήσει όλους τους ανωτέρω Φορείς, στη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και στην καθυστέρηση της καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, με δραματικές συνέπειες για τη βιωσιμότητά τους. Θεωρούμε αδιανόητο, να μην καλύπτει το κράτος τις δικές του υποχρεώσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση των εν' λόγω φορέων, οι οποίοι λειτουργούν για να καλύψουν την αδυναμία του κράτους για παροχή υπηρεσιών σε άτομα με βαριές αναπηρίες, και να μην διευκολύνει τους εν΄ λόγω φορείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Ως εκ τούτου κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο να διατηρείται η ρύθμιση που τυχόν έχουν κάνει οι πιστοποιημένοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Πρόνοιας(Φ.Π.Υ.Π.) στο ΙΚΑ και στην περίπτωση που καθυστερήσουν μέχρι και τέσσερις μήνες ασφαλιστικές εισφορές με τις αντίστοιχες δόσεις της ρύθμισης και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα εκ νέου ρύθμισης των Φορέων αυτών μέχρι την 31/10/2015 και των τυχόν νέων καθυστερούμενων εισφορών αλλά και τη δυνατότητα για αυτοτελή ρύθμιση για καθυστερημένες οφειλές για όποιον Φ.Π.Υ.Π. προκύψει μέχρι την ίδια ημερομηνία δηλαδή 31/10/2015.

Κύριοι Υπουργοί,

Διεκδικώντας την αποτροπή της κατάρρευσης του προνοιακού συστήματος, ζητάμε την άμεση νομοθετική κάλυψη αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος, ώστε να μην οδηγηθούμε στην οικονομική χρεωκοπία αυτών των δομών, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν δεκαετίες τώρα με το πείσμα και το μεράκι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, στηρίζοντας ουσιαστικά το παραγκωνισμένο προνοιακό σύστημα της χώρας.

Αναμένοντας την ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας,

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Διευκόλυνση λειτουργίας Πιστοποιημένων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρόνοιας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis