Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 10/09/2018

ΠΡΟΣ:
κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη
- Γραφείο Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου
- Γραφείο Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Δ. Καρέλλα
- Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας
- Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Άμεση επίλυση των προβλημάτων του επικουρικού προσωπικού που στελεχώνουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα


Κυρία Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν θα ήθελε να θέσει υπόψη σας για ακόμη μία φορά ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τόσο εσάς, όσο και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και το οποίο αφορά στη στελέχωση των εν λόγω Κέντρων με επικουρικό προσωπικό, το οποίο προσλαμβάνεται κάθε χρόνο σε αυτά, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Έχουμε πληροφορίες, ότι τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης, λόγω της λήξης κάθε χρόνο των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την πάγια θέση της ΕΣΑμεΑ για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα Κ.Κ.Π. από μόνιμο προσωπικό.
Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του προσωπικού στις δομές της Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους, οδηγώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πλήρη υποβάθμιση. Η προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα Κ.Κ.Π. είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική αφού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων.
Χωρίς τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, δεν παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία που περιθάλπονται σε αυτά και η διακοπή της θητείας του επικουρικού προσωπικού θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση και απογύμνωση των συγκεκριμένων δομών.
Κυρία Υπουργέ,
Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι πολύ σημαντικές για την προστασία των ατόμων με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, με τον αριθμό των περιθαλπομένων να αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, από την οποία πλήττονται ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Ως εκ τούτου ζητάμε να προβείτε άμεσα στις εξής απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο προαναφερόμενο ζήτημα:
- Άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, ο αριθμός των οποίων να καλύπτει τις θέσεις του επικουρικού προσωπικού, των ατόμων που έχουν συνταξιοδοτηθεί και συνολικά όλου του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων και λειτουργικών αναγκών των εν λόγω Κέντρων
- Άμεση παράταση των Συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Κυρία Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε και συμφωνούμε μαζί σας, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας πρέπει να αποκτήσουν εξωστρεφή πορεία, δηλαδή να γίνουν πραγματικοί φορείς προώθησης και αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία που βρίσκονται σε αυτά. Αυτή η λογική θεωρούμε ότι πρέπει να διέπει και τις προσλήψεις που προτείναμε να γίνουν.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ενδιαφέρον σας,

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Λυμβαίος

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Άμεση επίλυση των προβλημάτων του επικουρικού προσωπικού που στελεχώνουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis