Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 04/07/2022

ΠΡΟΣ:
κ. Κ. Σκρέκα, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας & κ. Κ. Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα
- Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Τομέας Ενέργειας
- Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., κ. Α. Σελμπέση
- Oργανώσεις Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Άμεσα να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή. Να μη βρεθούν εκτός άτομα με αναπηρία


Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Η ΕΣΑμεΑ με το παρόν ζητά να δοθεί άμεσα παράταση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», καθώς παρατηρήθηκε σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις αιτήσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Αρχικά η εφαρμογή δεν έδινε την δυνατότητα αναγνώρισης του ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω αλλά 68% και άνω.  Μετά από παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ αυτό το πρόβλημα επισημάνθηκε στην εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας, μας γνωστοποιήθηκε ότι έχει λυθεί και οι δικαιούχοι άμεσα θα ειδοποιηθούν.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το γεγονός ότι στην εφαρμογή γίνονται δεκτές πιστοποιήσεις αναπηρίας μόνο από τα ΚΕΠΑ, κάτι που δημιούργησε αυτομάτως πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δύο κατηγοριών! Με επιστολή της την προηγούμενη εβδομάδα και με σειρά παρεμβάσεων η ΕΣΑμεΑ σας έθεσε το πρόβλημα και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αναμένεται να επιλυθεί. Υπενθυμίζουμε ότι χρειάζεται να γίνονται δεκτές βεβαιώσεις για όσους διαθέτουν πιστοποίηση αναπηρίας που έχει εκδοθεί από υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών πριν την σύσταση των ΚΕ.Π.Α, αλλά και από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.) και Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), εφόσον είναι εν ισχύ.Όπως δηλαδή υλοποιείται με τον Προσωπικό Βοηθό (απόφαση υπουργείου Εργασίας ).

Αναμένουμε την επίσημη δημοσίευση από πλευράς της υπηρεσίας υλοποίησης του Προγράμματος ότι τα ανωτέρω έχουν λυθεί, καθώς και την ανακοίνωση παράτασής του, ώστε κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση να μην απορριφθεί, ενώ είναι δικαιούχος.

Κύριοι Υπουργοί,

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζετε ότι έχουν πληγεί περισσότερο από όλες τις κοινωνικές ομάδες από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τη σημερινή ακρίβεια στα προϊόντα, στην ενέργεια, στα καύσιμα κ.α.

Κρίνουμε απαραίτητο να δοθεί άμεσα λύση και αναμένουμε τις ενέργειές σας προς θετική κατεύθυνση.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Άμεσα να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή. Να μη βρεθούν εκτός άτομα με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis