Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 30/03/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Άννα Διαμαντοποούλου, Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού Κου Γ. Παπανδρέου
- Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κου Θ. Πάγκαλου
- κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- κ. Γ. Πανάρετο, Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- κ. Β. Κουλαϊδή, Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
- κ. Δ. Κοντογιάννης, Ειδικός Γραμματέας Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης
- κ. Αλεβίζο, Δ/νση Ειδικής Αγωγής
- Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
- Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
- Υποεπιτροπή για τα θέματα ατόμων με αναπηρία, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής
- Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες


""Αναστάτωση των εκπαιδευτικών με αναπηρία που αναμένουν από το Σεπτέμβριο του 2009 το διορισμό τους βάσει του Ν. 3794/09. Ζητείται λύση τώρα" "


Κυρία Υπουργέ,
Η άμεση εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν.3794/2009 – ΦΕΚ 156/Α΄/4.9.2009, που αφορά στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών με αναπηρία, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, αρχής γενομένης από το έτος 2009-2010 αποτελεί καθολική διεκδίκηση του αναπηρικού κινήματος.

Σε εφαρμογή αυτής της διάταξης το Υπουργείο κάλεσε με εγκύκλιο του τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια της ανωτέρω διάταξης να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 24-11-2009 έως και 11-12-2009.

Για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία είχε γίνει το πρώτο βήμα για τον πολυπόθητο διορισμό τους. Όμως, ήδη έχουν περάσει 4 μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών τους και 8 μήνες από την ψήφιση της διάταξης, και ακόμη οι αιτούντες περιμένουν να καθοριστεί ο αριθμός των διοριζομένων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα. Η Υφυπουργός κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, σε απάντησή της στις αλλεπάλληλες επερωτήσεις βουλευτών για την καθυστέρηση του τελικού διορισμού τους, διευκρίνισε ότι η προαναφερθείσα διαδικασία είναι απαραίτητη διότι δεν έχει προβλεφθεί η σχετική δαπάνη στην ήδη εγκριθείσα ΠΥΣ για τον διορισμό εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2009-2010. Επίσης, η Υφυπουργός δήλωσε ότι: εξετάζεται η δυνατότητα διορισμού τους σε περιοχή προτίμησης τους βάσει της αίτησης δήλωσής τους.
Στην επερώτηση του κ. Στρατάκη στις 12 Μαρτίου 2010 για το επίμαχο θέμα, η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: [….. αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει δώσει εντολή και γίνεται πλήρης καταγραφή σε όλη τη χώρα των πραγματικών κενών που υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας. Με βάση αυτά τα κενά και μόνο και αφού υπάρχει ορθολογική τακτοποίηση των αποσπάσεων, μόνο σε πραγματικά κενά, θα μπορέσουμε να πούμε τον ακριβή αριθμό των διορισμών στους οποίους μπορούμε να προχωρήσουμε. Γιατί κατανοείτε ότι όχι μόνο η οικονομική συγκυρία, αλλά και η ποιότητα τελικά, διότι δεν μπορεί να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο έχει αν θέλετε από τις χώρες του ΟΟΣΑ τον μεγαλύτερο συσχετισμό καθηγητών και δασκάλων ανά μαθητή και κατά τα άλλα οι δείκτες μας σε όλα να είναι από τους τελευταίους στην Ευρώπη. Άρα, πρέπει να πάμε σε ένα τέτοιον εξορθολογισμό. Μέσα σ’ αυτό έχουν ρόλο όλοι, έχουν και οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης μελέτης και να δούμε σε πόσους διορισμούς έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε…]
Είναι σαφές ότι η επίσημη τοποθέτηση της Υφυπουργού -καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής- δεν έχει ουδεμία σχέση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην σημερινή κατεπείγουσα επιστολή του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες. Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω επιστολή εκφράζονται φόβοι, βασισμένοι πάντοτε σε πληροφορίες, ότι η εν’ λόγω διάταξη προτού ακόμα εφαρμοστεί θα καταργηθεί με το νέο Σχέδιο Νόμου το οποίοι επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας.
Κυρία Υπουργέ,
Θεσμικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία –εάν αληθεύουν οι πληροφορίες- δεν μπορεί να ακυρώνονται εν’ μία νυκτί, φέρνοντας σε απόγνωση εκείνους, οι οποίοι βιώνουν στο διηνεκές τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία αναμένουν από το Σεπτέμβρη του περασμένου έτους το διορισμό τους.
Ζητούμε την προσωπική σας δέσμευση ότι η εν’ λόγω διάταξη θα εφαρμοσθεί άμεσα για εκείνους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο έχουν συμπληρώσει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις διορισμού τους, και έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, βάσει πρόσκλησης, που εξέδωσε το Υπουργείο σας. Η μακρόχρονη καθυστέρηση του τελικού διορισμού τους προκαλεί δικαιολογημένα αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε διαρκή ομηρία.
Σε ότι αφορά την αναμόρφωση της κείμενης νομοθεσίας για το διορισμό των εκπαιδευτικών, η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για την ισότιμη ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τη διασφάλιση της εργασίας τους. Επομένως, η Ε.Σ.ΑμεΑ αναμένει, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ήδη έχει ξεκινήσει με το Υπουργείο σας, να λάβει μέρος στη διαμόρφωση των ρυθμίσεων του νέου νομοσχεδίου που αφορούν στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία.

Κυρία Υπουργέ,
Τα άτομα με αναπηρία γνωρίζουν το δύσκολο αγώνα της Κυβέρνησης στην οποία μετέχετε, για την έξοδο της χώρας από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και επικροτούν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού συστήματος. Στο όνομα όμως αυτής της προσπάθειας δεν εννοείται να θίγονται οι πιο αποκλεισμένοι από τους αποκλεισμένους. Και είναι γεγονός ότι οι εκάστοτε πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας ήταν ανύπαρκτες για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » ""Αναστάτωση των εκπαιδευτικών με αναπηρία που αναμένουν από το Σεπτέμβριο του 2009 το διορισμό τους βάσει του Ν. 3794/09. Ζητείται λύση τώρα" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis