Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 30/06/2015

ΠΡΟΣ:
κ. Αν. Κουράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Ν. Παππά
- Γραφείο Υπουργού Παιδείας, κ. Αρ. Μπαλτά
- Γραφείο Γενικού Γραμματέα Παιδείας, κ. Δ. Χασάπη
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
- κ. Λολίτσα, Προϊστάμενο Δ/νσης Ειδικής Αγωγής
-Πρόεδρο ΔΟΕ
-Πρόεδρο ΟΛΜΕ
-Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικών Κατηγοριών
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αιτείται τη διασφάλιση της εργασίας των εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές επί σειρά ετών


Κύριε Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ενόψει του νέου συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών, το οποίο εξετάζεται τις τελευταίες ημέρες από τους αρμοδίους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, αιτείται τη λήψη ευνοϊκών ρυθμίσεων για το διορισμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών με προϋπηρεσία.

Γνωρίζουμε ότι σε γραπτή απάντησή σας που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από σχετική αναφορά του βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου τονίσατε τα κάτωθι :
«Α. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την αριθ.527/2015 Απόφαση έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του άρθρου 9, παρ. 1,8 και 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α/19-5-2010).
B. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες, επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Βάσει των ανωτέρω συστάθηκε Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία εξετάζει το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών το οποίο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2015-2016.»
Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Χρήστος Πιλάλης κατέθεσε την ακόλουθη πρόταση η οποία απευθύνεται προς την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ :
«1.Δημιουργείται μία ενιαία λίστα μόνιμων διορισμών στην οποία υπολογίζονται δυο κριτήρια. Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία.
2.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό, αλλά μόνο για τους επιτυχόντες (που έγραψαν 55 και πάνω). Δηλαδή: Βαθμολογία 60 ×1 = 60 μόρια. Βαθμολογία 54 ×0=0 μόρια.
3.Η προϋπηρεσία υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε μήνα.π.χ 30 μήνες ×1 =30 μόρια.
Τα μόρια από τις δυο κατηγορίες αθροίζονται και βγαίνει η τελική μοριοδότηση.»
Η ανωτέρω πρόταση θέτει αυτομάτως εκτός του συστήματος μονίμων διορισμών τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν εργαστεί, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ως αναπληρωτές επί σειρά ετών και σε αντίξοες συνθήκες.
Επισημαίνουμε ότι για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών που έχουν εργαστεί επί σειρά ετών ως αναπληρωτές, βάσει της παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν.3194/03 (ΦΕΚ 267, 20/11/2003 τ.Α΄) και του άρθρου 17 του ν.3402/2005 (ΦΕΚ 258/17.10.2005 τ.Α΄) θα πρέπει να υπολογιστεί πρόσθετη μοριοδότηση για κάθε μήνα προϋπηρεσίας τους.
Πασιφανές είναι ότι ο υπολογισμός μίας μονάδας για κάθε μήνα προϋπηρεσίας (βλ. πρόταση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας) για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών, από τη στιγμή που δεν έχουν μόρια ως επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τους θέτει αυτομάτως εκτός του συστήματος μονίμων διορισμών.
Κύριε Υπουργέ,
Το ανωτέρω ζήτημα αφορά σε εκπαιδευτικούς με σοβαρές και μόνιμες κατηγορίες αναπηρίας όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανο-μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.
Η Πολιτεία, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με την ψήφιση του νόμου 4074/2012, και σύμφωνα με το άρθρο 27 «Εργασία και Απασχόληση» αυτής, έχει υποχρέωση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση και προώθηση του δικαιώματος της εργασίας των ατόμων με αναπηρία συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών με αναπηρία.
Θα θέλαμε να ελπίζουμε, σύμφωνα και με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της παρούσας Κυβέρνησης, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει στη λήψη κατάλληλων μέτρων και πολιτικών για να μην βρεθούν για άλλη μια φορά σε δεινή θέση εκπαιδευτικοί με αναπηρία, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στο χώρο της εκπαίδευσης επί σειρά ετών με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.
Στο παρόν επισυνάπτουμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών με προϋπηρεσία.
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αιτείται τη διασφάλιση της εργασίας των εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές επί σειρά ετών
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis