Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 19/08/2015

ΠΡΟΣ:
κ. Α. Κουράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της Χώρας κου Α. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας κου Ν. Παππά
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας κου Αλ. Φλαμπουράρη
- Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού & Θρησκευμάτων κου Αρ. Μπαλτά
- κ. Δ. Χασάπη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού & Θρησκευμάτων
- Πρόεδρο & Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
- κ. Κ. Λολίτσα, Προϊστάμενο Δ/νσης Ειδικής Αγωγής
- Πρόεδρο Δ.Ο.Ε.
- Πρόεδρο Ο.Λ.Μ.Ε.
- Πρόεδρο Π.Ε.Σ.Ε.Α.
- Πρόεδρο Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
- Φορείς - μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Κραυγή αγωνίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς για την ειδική εκπαίδευση - Τέρμα στον διωγμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία!


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι δυσοίωνες προβλέψεις μας για τους μαθητές με αναπηρία, τις οποίες γνωστοποιήσαμε στον Διευθυντή του Γραφείου σας κ. Πιλαλή στις 24 Ιουλίου 2015, όταν αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) συναντήθηκε μαζί του, δυστυχώς φαίνεται να βγαίνουν αληθινές.

Τα μηνύματα που φτάνουν σε εμάς μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η νέα σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει για τους μαθητές με αναπηρία την ίδια ημέρα και με τον ίδιο τρόπο με τους υπόλοιπους μαθητές λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, γεγονός που έχει πλέον μετατρέψει την ανησυχία μας σε κραυγή αγωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι στη γενική εκπαίδευση η κατάσταση είναι ανεκτή, απλώς σημαίνει ότι στην ειδική εκπαίδευση είναι απολύτως διαλυτική!
Στη συνάντηση της 24ης Ιουλίου παρουσιάσαμε εκτενώς την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των εκπαιδευτικών με αναπηρία και επισημάναμε ότι ο διωγμός τους πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα με την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεών σας:
•για την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και
•για την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη λήψης ειδικών προστατευτικών μέτρων για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παραπάνω αιτήματά μας έχουν τεθεί επανειλημμένως υπόψη σας με τις υπ. αριθ. πρωτ. 1989/24.07.2015, 1953/17.07.2015, 1943/16.07.2015, 1819/30.06.2015 επιστολές μας.
Παρόλο που ο κ. Πιλαλής είχε δεσμευτεί ότι θα ενεργούσε άμεσα σε σχέση με τα προαναφερθέντα αιτήματα και πως θα επικοινωνούσε με την Ε.Σ.Α.μεΑ. μια εβδομάδα μετά από τη συνάντησή μας, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε ποτέ αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με την υπ. αριθ. 128727/Ε/12.08.2015 «Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ σχολ. έτους 2015 - 2016», τίθενται ακόμη μεγαλύτερα προσκόμματα στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία εφόσον ζητείται από αυτούς, ακόμη και στην περίπτωση που διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας επ' αόριστον από Α/βάθμιες υγειονομικές επιτροπές των Νομαρχιών της Περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που λειτουργούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος των ΚΕΠΑ (01-09-2011), να προσκομίσουν εντός εξαμήνου από την κατάθεση της αίτησής τους και πιστοποιητικό από ΚΕΠΑ. Πρόκειται για άνευ λογικής απαίτηση, την οποία ζητούμε να αντικαταστήσετε μ' αυτήν που είχε συμπεριληφθεί στην Πρόσκληση του προηγούμενου έτους 2014 (αριθ. πρωτ. 131370/Δ1/19.08.2014), ήτοι την ακόλουθη:
«i) Πιστοποιητικό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ (ν.3863/2010) ή πιστοποιητικά αναπηρίας που έχουν εκδοθεί από τις Α/βάθμιες υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών, της περιφέρειας ή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος των ΚΕΠΑ (01-09-2011), και τα οποία, μπορούν να χρησιμοποιούνται για κάθε νόμιμη χρήση επ' αόριστον, αν πρόκειται για επ' αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας ζητά με το παρόν έγγραφό του:
•Να τακτοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

•Να σταματήσει επιτέλους εδώ και τώρα ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις σας αναφορικά:
-με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε
ποσοστό 10%,
-την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

•Να ληφθούν ειδικά προστατευτικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.
Αναμένοντας απάντησή σας το συντομότερο δυνατό.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Κραυγή αγωνίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς για την ειδική εκπαίδευση - Τέρμα στον διωγμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis