Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 28/09/2015

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της Χώρας κου Α. Τσίπρα
- Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κου Ι. Δραγασάκη
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας κου Ν. Παππά
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας κου Αλ. Φλαμπουράρη
- Γραφείο Αναπληρώτρια Υπουργού κα Σ. Αναγνωστοπούλου
- Γραφείο Αναπληρωτή υπουργού κου Κ. Φωτάκη
- Γραφείο Υφυπουργού κου Θ. Πελεγρίνη
- κ. Δ. Χασάπη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
- Γραφείο Προϊσταμένου Δ/νσης Ειδικής Αγωγής
- Π.Ε.Σ.Ε.Α.
- Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
- ΣΕΠΕΑ
- ΠΟΣΓΚΑμεΑ
- Φορείς - μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την Ειδική Εκπαίδευση και Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/9


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σας συγχαίρει και πάλι για την ανάληψη των καθηκόντων σας και παράλληλα σας ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει, από κοινού με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τους φορείς της και με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών της Ειδικής Εκπαίδευσης, για την τραγική κατάσταση της Ειδικής Εκπαίδευσης στη χώρα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως γνωρίζετε, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους μαθητές με αναπηρία ή/ και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα του συστήματος εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία οξύνονται συνεχώς, εξαιτίας της μείωσης των ήδη χαμηλών κονδυλίων που διαχρονικά κατευθύνονται στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία. Η διαρκής αυτή υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οδηγούν κάθε χρονιά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνιούν και να διαμαρτύρονται, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι φετινές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, στα ΚΕΔΔΥ και σε κάθε βαθμίδα της Ειδικής Εκπαίδευσης, έχουν οδηγήσει σε κλειστά σχολεία και σε απόγνωση χιλιάδες μαθητές με αναπηρία, γονείς, εκπαιδευτικούς με αναπηρία, όλο τον χώρο της αναπηρικής οικογένειας.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά επιτακτικά, όπου έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση και οι διορισμοί των εκπαιδευτικών και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία! Στις Περιφέρειες όπου δεν υπάρχουν πιστώσεις, χρειάζεται άμεσα να αναζητηθούν οι πόροι, ώστε να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία.
Για την τραγική κατάσταση στον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, η Ε.Σ.Α.μεΑ., η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η ΠΟΣΣΕΠΕΑ, ο ΣΕΕΠΕΕΑ Αττικής, ο ΣΑΤΕΑ και άλλοι φορείς του αναπηρικού και του εκπαιδευτικού κινήματος διοργανώνουν κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας και ζητούν συνάντηση μαζί σας.
Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου διοργανώνουμε μεγάλη παν - αττική κινητοποίηση για την Ειδική Εκπαίδευση, στο υπουργείο Παιδείας, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ., η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι φορείς μας , σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα αγωνιούν και αγωνίζονται, ζητούν η σχολική χρονιά να ξεκινά για όλους τους μαθητές την ίδια μέρα, να τακτοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την Ειδική Εκπαίδευση και Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/9
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis