Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 26/04/2017

ΠΡΟΣ:
κ. Κ. Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναδάκη
- Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Φωτάκη
- Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, κ. Ι. Παντή
- Δ/νση Ειδικής Αγωγής, κ. Κασσιανό
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
- Φορείς – Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Έντονη διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. και αίτημα προσωπικής παρέμβασης του Υπουργού Παιδείας για τις εγκυκλίους που αφορούν στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., καθώς και αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το σχολικό έτος 2017-2018


Κύριε Υπουργέ,
Με την υπ' αριθ. πρωτ. 617/20.04.2017 επιστολή που σας είχε αποστείλει η Ε.Σ.Α.μεΑ., σας είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή της υπ' αριθ. 63498/Ε2/12.04.2017 (ΦΕΚ 1313/τ.Β΄2017) «Εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έτους 2017-2018», αναφορικά με την αναγνώριση των αποδεικτικών αναπηρίας των υποψηφίων, τα οποία θα οδηγούσαν για ακόμη μία φορά στον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα ζητούσαμε την παράλειψη της παραγράφου σύμφωνα με την οποία οφείλουν οι υποψήφιοι να προσκομίσουν πιστοποιητικό από Κ.Ε.Π.Α. κατά την πρόσληψή τους, αφού στην ίδια απόφαση ορθώς αναφέρεται ότι γίνονται δεκτές γνωματεύσεις όλων των επιτροπών που δίνουν πιστοποιητικά αναπηρίας, με την μόνη προϋπόθεση να βρίσκονται σε ισχύ, τόσο κατά το χρόνο αίτησης όσο και κατά το χρόνο πρόσληψης, καθώς και την παράλειψη της παραγράφου, η οποία ανέφερε ότι «δεν γίνονται δεκτά όσα εκ των εν λόγω πιστοποιητικών, χαρακτηρίζουν την πάθηση ως «χρόνια», χωρίς να αναφέρεται ρητά η επ' αόριστον (ή η εφ' όρου ζωής) ισχύς τους ή η ισχύς τους έχει λήξει», λαμβάνοντας υπόψη ότι παθήσεις όπως η μεσογειακή αναιμία, η σκλήρυνση κατά πλάκας ή ο ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης χαρακτηρίζονται ως χρόνιες από τις επιτροπές.

Στις 20 Απριλίου 2017, δημοσιεύθηκε η υπ΄αριθ. 65475/Δ3 απόφαση, για την πρόσληψη υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στην οποία ορθώς δεν υπήρχαν οι προαναφερόμενοι περιορισμοί. Έτσι λοιπόν, θεωρήσαμε ότι ελήφθησαν υπόψη από τους αρμόδιους για την έκδοση των εν λόγω αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, οι εύλογες και δίκαιες προτάσεις - παρατηρήσεις μας.
Δυστυχώς όμως, με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι, μόλις λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου 2017, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. πρωτ. 66929/Δ3 απόφαση, με την οποία τροποποιείται η υπ' αριθμ.πρωτ.65475/Δ3/ 20-04-2017 Υ.Α. και αναφέρει όλους τους εσφαλμένους και άδικους περιορισμούς, που τίθενται με την υπ' αριθ. 63498/Ε2/12.04.2017 εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ έτους 2017-2018, η οποία αποτέλεσε το αντικείμενο της αρχικής αντίδρασής μας.
Κύριε Υπουργέ,
Όλη η ανωτέρω διαδικασία, όπως εξελίχθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, λυπούμαστε, αλλά δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί, το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που είναι άτομα με αναπηρία, υφίστανται έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό, εάν δεν είναι οιωνοί διωγμού των ατόμων με αναπηρία.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που ορίζει η εθνική νομοθεσία και η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία όπως κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με την ψήφιση του ν. 4074/2012 για να εφαρμοστεί και μην μείνει, ως είθισται, κενή περιεχομένου.
Και οι δύο εγκύκλιοι, αφορούν στην εκπαιδευτική, κοινωνική και οικονομική ζωή των ατόμων με αναπηρία, των γονιών και των οικογενειών που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία.
Και στις δύο εγκυκλίους είναι πρόδηλη η διακριτική μεταχείριση των εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που είναι άτομα με αναπηρία και γονείς παιδιών με αναπηρία, με περιεχόμενο που αντιβαίνει στη Σύμβαση και τον ν. 4074/2012 και στο ελληνικό Σύνταγμα.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διορθωθούν τόσο η υπ' αριθ. 63498/Ε2/12.04.2017 εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Α/βάθμιας και Β/βάθμιας), όσο και η υπ' αριθ. 65475/Δ3 εγκύκλιος πρόσληψης υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

I. Λυμβαίος

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Έντονη διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. και αίτημα προσωπικής παρέμβασης του Υπουργού Παιδείας για τις εγκυκλίους που αφορούν στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., καθώς και αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το σχολικό έτος 2017-2018
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis