Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 27/07/2017

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Φωτάκη
- Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, κ. Γ.
Αγγελόπουλο
-Δ/νση Ειδικής Αγωγής
-Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
-Φορείς-μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Προσθήκη στο σχέδιο νόμου “Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις από ΕΣΑμεΑ και ΟΙΕΛΕ


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) που εκπροσωπεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου συνάντηση των προεδρείων τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Γούλας.
Οι παριστάμενοι εξέφρασαν από κοινού την ικανοποίησή τους για τη συμπερίληψη της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 71 του Σχεδίου Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», που αναφέρει:
«2. α) Στο άρθρο 16 του ν. 682/1977 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:
"7. Στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία της γενικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξαιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους"».
Στη συνέχεια συμφώνησαν να ζητούσουν από εσάς την παρακάτω προσθήκη στην εν λόγω διάταξη, προκειμένου να τύχει πλήρους εφαρμογής.
Η προτεινόμενη προσθήκη έχει ως εξής:
«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, μετά από διαβούλευση με την ΟΙΕΛΕ, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) και την ΕΣΑμεΑ».
Αναμένουμε την ενημέρωσή μας για τη συμπερίληψη της προσθήκης στο σχέδιο νόμου.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Πρόεδρος Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Μ. Κουρουτός

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Προσθήκη στο σχέδιο νόμου “Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις από ΕΣΑμεΑ και ΟΙΕΛΕ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis