Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 28/04/2020

ΠΡΟΣ:
Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,
Δρ. Δ.-Μ. Μιχαηλίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Α. Σκέρτσου
- Γραφείο Υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση
- Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο
- Γραφείο Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θ. Λιβάνιο
- Γραφείο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη
- Γραφείο Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Π. Χαραλαμπογιάννη
- Γραφείο Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μ. Σταυριανουδάκη
- Γραφείο Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Διακουμάκου
- Γραφείο Προϊσταμένης Δ/νσης Πολιτικών ΑμεΑ, κ. Μάνου
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
- Πρόεδρο και Μέλη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων
του ανθρώπου
- Πρόεδρο και Μέλη Υποεπιτροπής για θέματα Ατόμων με Αναπηρία
- Οργανώσεις - Μέλη ΕΣΑμεΑ


Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που φοιτούν σε ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ από τον κορωνοϊό covid-19 κατά την επιστροφή τους σε αυτά


Κυρία Υφυπουργέ, 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όπως γνωρίζετε, αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων.
 

Με το παρόν έγγραφό της και με αφορμή τις καθημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των πετυχημένων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό covid-19, θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σας στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι ενταγμένοι και ενταγμένες και παρακολουθούν προγράμματα σε ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ κατά την επιστροφή τους σε αυτά.
Χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εφαρμόζοντας το ¨Μένουμε σπίτι¨ δεδομένου ότι το σύνολο των δομών ανοικτής φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ δημόσιων και πιστοποιημένων ιδιωτικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), έχουν αναστείλει κάθε λειτουργία παροχής υπηρεσίας στους ωφελούμενούς τους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού covid-19, ενώ περιορισμένος αριθμός από τις δομές αυτές, που είχε και την υλικοτεχνική δυνατότητα, παρέχει εξ' αποστάσεως ψυχο-κοινωνική υποστήριξη στα ωφελούμενα άτομα με αναπηρία των δομών αυτών ή/και στις οικογένειές τους.
Η αγωνία και η ανησυχία του συνόλου των ατόμων και των οικογενειών τους είναι πολύ μεγάλη για το τι προβλέπεται να γίνει με την σταδιακή άρση των μέτρων που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα, με το άνοιγμα όλων αυτών των δομών φροντίδας που εξυπηρετούν χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Ως εκ τούτου ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, μετά από τη διαβούλευση που πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ εκπροσώπων της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με παράγοντες του Υπουργείου, και να προηγηθεί των μέτρων και των ανακοινώσεων του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό, ώστε να διασφαλιστεί η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις κατά το άνοιγμα των ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ, και την επιστροφή τους σε αυτά, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας από τον κορωνοϊό covid-19 και να μην κινδυνεύσει κανένας.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επ' αυτών.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που φοιτούν σε ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ από τον κορωνοϊό covid-19 κατά την επιστροφή τους σε αυτά
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis