Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 07/05/2020

ΠΡΟΣ:
κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Ζαχαράκη
- Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Β. Διγαλάκη
- Γραφείο Γ. Γ. Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Α. Γκίκα
- Γραφείο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης,
κ. Γ. Βούτσινου
- Γραφείο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Απ. Δημητρόπουλου
- Σύλλογο για την Κυστική Ίνωση


Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας για μαθητές και φοιτητές με Κυστική Ίνωση από τον κορονοϊό COVID-19


Κυρία Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία όπως γνωρίζετε, αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων, με το παρόν έγγραφό της και με αφορμή τις καθημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σας μεταφέρει το αίτημα του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση, για την προστασία των μαθητών και φοιτητών με κυστική ίνωση από τον κορονοϊό COVID -19.

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση στην επιστολή του, την οποία σας επισυνάπτουμε, οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση, λόγω της ήδη βεβαρημένης κατάστασης της υγείας τους, αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, με αυξημένο μάλιστα τον κίνδυνο επιπλοκών και επιβάρυνση της αναπνευστικής τους λειτουργίας, ακόμα και θάνατο.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές και οι φοιτητές που θα κληθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο τους ή στη σχολή τους ή να μετέχουν σε υποχρεωτικά εργαστήρια και να εξεταστούν με φυσική παρουσία, να τεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσής τους από τον COVID -19.
Ως εκ τούτου ζητάμε κατά το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για τους μαθητές και φοιτητές με Κυστική Ίνωση, όπως η ανάθεση εργασιών, η αποστολή μαγνητοσκοπημένου εκπαιδευτικού υλικού, η κατ΄ ιδίαν εξέταση μαθημάτων κ.α. αντί της παρακολούθησης ή της εξέτασης με φυσική παρουσία, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους και να μην εκτεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Επίσης ζητάμε τα ίδια ειδικά μέτρα προστασίας να ληφθούν και για τους εκπαιδευτικούς, που είναι γονείς ή σύζυγοι πασχόντων από Κυστική Ίνωση και συνοικούν μαζί τους, αφού η επιστροφή στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, δύναται να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συνοικούντων παιδιών ή/ και συζύγων τους.
Προτείνουμε οι γονείς και οι σύζυγοι των ινοκυστικών ασθενών οι οποίοι εργάζονται ως εκπαιδευτικοί να απαλλαγούν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα με τη φυσική παρουσία τους στην τάξη και να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όπως αυτή γινόταν μέχρι τώρα μέσω του διαδικτύου. Επίσης, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί, προτείνουμε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους, ως άνω προαναφερόμενους λόγους. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί, ότι η υγεία και η ζωή των ασθενών με Κυστική Ίνωση δεν θα τεθεί σε κίνδυνο από το νέο κορονοϊό.
Αναμένοντας τις ενέργειές σας,

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας για μαθητές και φοιτητές με Κυστική Ίνωση από τον κορονοϊό COVID-19
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis