Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 08/05/2020

ΠΡΟΣ:
κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως
- ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών


Κυρία Υφυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας - με το παρόν έγγραφό της, σας μεταφέρει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τη μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, την οποία σας επισυνάπτουμε, η μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη να μένουν χωρίς υποστήριξη και να κινδυνεύει η ζωή τους, εξ αιτίας υπογλυκαιμικών ή υπεργλυκαιμικών επεισοδίων που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.
Η καθυστερημένη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη, δημιουργεί πολλά προβλήματα, διότι τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνα τους το βαρύ φορτίο της διαχείρισης του διαβήτη τους και αναγκάζονται οι γονείς να αναλάβουν το ρόλο ¨σχολικού νοσηλευτή¨ αφήνοντας την εργασία τους ή όποιες άλλες υποχρεώσεις έχουν, με δυσάρεστες συνέπειες.
Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος της καθυστέρησης προσλήψεων σχολικών νοσηλευτών με τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 62 του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13 Α'/29.1.2019) ώστε να γίνεται έγκαιρα η τοποθέτησή τους.
Επιπρόσθετα, κρίνουμε απαραίτητο να γίνεται δεκτή πρωτότυπη γνωμάτευση/βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου ή ιδιώτη ιατρού με σφραγίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο ή απόφαση ΚΕΠΑ στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η χρόνια πάθηση από την οποία πάσχει ο μαθητής, εκδοθείσας εντός εξαμήνου από την ημερομηνία αίτησης του κηδεμόνα, καθώς επίσης να γίνεται δεκτή και η γνωμάτευση/βεβαίωση στην οποία περιγράφεται η χρόνια πάθηση που είχε κατατεθεί κατά την περσινή χρονιά προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία των Νοσοκομείων από τους γονείς και τα παιδιά τους, εν μέσω της κρίσης του COVID -19.
Κυρία Υφυπουργέ,
Προσδοκώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο ανωτέρω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Συνημμένα σας αποστέλλουμε την υπ' αριθ. πρωτ. 256/07.05.2020 επιστολή της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, που αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis