Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 05/11/2021

ΠΡΟΣ:
κ. Ζ. Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως
- Γ. Γ. Α’βάθμιας, Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Α. Κόπτση
- Δ/νση Ειδικής Αγωγής, κ. Ζυμβρακάκη
- Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Ζακύνθου
- ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου
- Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών/τριών ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου
- Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου ¨Οι Ποπολάροι¨
- Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.


Άμεση κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου


Κυρία Υφυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.
Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών/Μαθητριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την κάλυψη των θέσεων.
Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών/Μαθητριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου, υπάρχουν λειτουργικά κενά στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο σχολείο, τα οποία έχουν αποτυπωθεί από τη Διευθύντριά του, ως εξής:
- Βρεφονηπιοκόμος ΠΕ 87.09 (22 ώρες)
- Πληροφορικής ΠΕ 86 (11 ώρες)
- Τεχνολόγος ΠΕ 82 (11 ώρες)
- Αγγλικών ΠΕ 06 (10 ώρες)
- Καλλιτεχνικών ΠΕ 08 (4 ώρες)
- Θρησκευτικών ΠΕ 01 (5 ώρες)
- Οικονομίας ΠΕ 80 (4 ώρες)
- Αισθητικός ΠΕ 87.03 (5 ώρες)
- Νοσηλευτής ΠΕ 87.02 (3 ώρες)
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, αλλά και για την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Κυρία Υφυπουργέ,
Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την επίλυση του εν λόγω θέματος, μέσω της κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επ' αυτών.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Άμεση κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis