Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Περιβάλλοντος

Αθήνα: 19/07/2011

ΠΡΟΣ:
1. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2. κ. Ν. Σηφουνάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού Κου Γ. Παπανδρέου
-κ. Μ. Καλτσά, Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος
-κ. Ν. Αλεξόπουλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Φορείς – Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Ζητείται από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος η συμπερίληψη κοινωνικών κριτηρίων στο σχεδιασμό πολιτικών “νομιμοποίησης” των αυθαιρέτων


Η Ε.Σ.Α.μεΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις που σημειώνονται στην θεσμοθέτηση νέων μορφολογικών κανόνων στη δόμηση και την αρχιτεκτονική σε μικρούς οικισμούς της χώρας και σε περιοχές εκτός σχεδίου. Στην παρουσίαση αυτών των κανόνων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πολιτική «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων που σκέφτεται να ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης τις προηγούμενες ημέρες.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ αναμένει ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο σχεδιασμό των νέων αυτών πολιτικών θα συμπεριλάβει τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αναπηρίας και το πρόσθετο κόστος που δημιουργείται από αυτές. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα πρέπει να λάβει υπόψη της τη δεινή οικονομική θέση των ατόμων με αναπηρία στις παρούσες συνθήκες, και να προχωρήσει σε συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα μείωσης του ύψους των προστίμων ή και απαλλαγής των ατόμων με αναπηρία από την επιβολή αυτών.

Προσδοκούμε ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα αντιμετωπίσουν και πάλι την αδιαφορία που επέδειξε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατά τη λήψη ανάλογων μέτρων για τους ημιυπαίθριους. Άλλωστε η διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση δεν δικαιολογεί πλέον τέτοιου είδους παραλείψεις.

Εκτός των οριζόντιων οικονομικών πολιτικών που καλείται να ακολουθήσει η Κυβέρνηση ζητούμε στο σχεδιασμό των προγραμμάτων εκπόνησης μελετών για την θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων στη δόμηση και αρχιτεκτονική σε μικρούς οικισμούς της χώρας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. είναι στη διάθεσή σας για την παροχή κατάλληλης τεχνογνωσίας επί αυτών των θεμάτων. Για αυτό ζητούμε τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί σας προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας.


Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Ε.Κ.Α. » Ζητείται από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος η συμπερίληψη κοινωνικών κριτηρίων στο σχεδιασμό πολιτικών “νομιμοποίησης” των αυθαιρέτων
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis