Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Περιβάλλοντος

Αθήνα: 07/04/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Τ. Μπιρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού Κου Γ. Παπανδρέου
-Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο
-κ. Θ. Μωραϊτης, Υφυπουργό ΠΕΚΑ
-κ. Γ. Μανιάτη, Υφυπουργό ΠΕΚΑ
-κ. Αν. Ανδρεόπουλο, Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ
-κ. Μ. Καλτσά, Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος
-Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
-Υποεπιτροπή για τα θέματα ατόμων με αναπηρία, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής
-Φορείς - Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.


Τα άτομα με αναπηρία αναμένουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ότι αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους


Κυρία Υπουργέ,

Τα άτομα με αναπηρία αναμένουν τη λήψη πρόσθετων ευνοϊκών μέτρων στο σχέδιο των οριστικών ρυθμίσεων για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, ισογείων και υπογείων χώρων που θα εισηγηθείτε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως γνωρίζετε, η Ε.Σ.ΑμεΑ. είχε ζητήσει από τον προκάτοχό σας, στην επίμαχη τροπολογία η οποία αφορούσε τους ημιυπαίθριους χώρους και συμπεριλήφθηκε στο νόμο «Κανόνες Τεκμηρίωσης, Ενδοομηλικών Συναλλαγών Κανόνες Υποκεφαλαιοδότησης, Επιχειρήσεων Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης και άλλες διατάξεις» να προστεθεί ευνοϊκή ρύθμιση με την οποία θα ίσχυε για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% έκπτωση της τάξης του 50% επί της εισφοράς για τους ημιυπαίθριους. Δυστυχώς, η πρότασή μας παρά την αποδοχή που έτυχε από τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν έγινε δεκτή από τον τότε Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε .

Το εισπρακτικό αυτό μέτρο, εκείνη την οικονομική περίοδο και πολύ περισσότερο την παρούσα στιγμή είναι δυσβάστακτο για τα άτομα με αναπηρία, οι οποίοι, ως γνωστό, ανήκουν στις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο σας κινείται στη λογική μιας δίκαιης επιβολής προστίμων. Ειδικά, στην παρούσα οικονομική περίοδο για να καταστούν οι νέες ρυθμίσεις κοινωνικά δίκαιες επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων ευνοϊκών μέτρων για τους πιο οικονομικά αδύναμους πολίτες, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία.

Κυρία Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την πολιτική βούληση που διαθέτετε αναμένουμε ότι με δική σας πρωτοβουλία θα συμπεριλάβετε ευνοϊκή ρύθμιση για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, ζητούμε επί του προστίμου που θα επιβληθεί για τους ημιυπαίθριους χώρους των ακινήτων να ισχύσει έκπτωση της τάξης του 50% για τους ιδιοκτήτες που οι ίδιοι ή ένα τουλάχιστον μέλος που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά, παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω από νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down και εν’ γένει φυσική, αισθητηριακή, ψυχική αναπηρία κ.λπ.

Κυρία Υπουργέ,

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες για την αποκατάσταση του δικαίου.


Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Ε.Κ.Α. » Τα άτομα με αναπηρία αναμένουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ότι αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis