Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εξωτερικών

Αθήνα: 04/04/2007

ΠΡΟΣ:
κ. Ντόρα Μπακογιάννη Υπουργό Εξωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


Πρόταση για κοινή Συνέντευξη Τύπου ΥΠΕΞ και ΕΣΑμεΑ για την παρουσίαση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ και υποστήριξη του ρόλου του εθνικού αναπηρικού κινήματος στα διεθνή δρώμενα


Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς εσάς και τον Διευθυντή του γραφείου σας κ. Ζαφειριάδη για τη διαρκή και πολύτιμη υποστήριξη σας προς την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά της για την κάλυψη του κόστους συμμετοχής του Προέδρου της κ. Ι. Βαρδακαστάνη, ως εκπροσώπου του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στην Τελετή Υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, στη Νέα Υόρκη στις 30 Μαρτίου 2007.

Η υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης από τη χώρα μας αποτελεί μεγάλη τιμή για την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε βεβαίως ότι από παράλειψη δεν δόθηκε εντολή στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. να υπογράψει και το προαιρετικό πρωτόκολλο της Σύμβασης. Πιστεύουμε ότι θα ήταν χρήσιμο να δοθεί άμεσα οδηγία στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο να υπογράψει συμπληρωματικά και το προαιρετικό πρωτόκολλο της Σύμβασης.

Η Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του Ο.Η.Ε. είναι η κορυφαία δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για τα θέματα αναπηρίας. Η Διεθνή Σύμβαση δίνει έμφαση στο σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών της αυτονομίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας για τα άτομα με αναπηρία, καταδικάζει την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, διασφαλίζει την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε όλα τα υφιστάμενα διεθνή όργανα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστατεύει την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τα άτομα με αναπηρία ως ομάδα πληθυσμού.

Ως εκ τούτου θεωρούμε απαραίτητη τη διοργάνωση Κοινής Συνέντευξης Τύπου του Υπουργείου σας και της Ε.Σ.ΑμεΑ., στην οποία εσείς ως Υπουργός Εξωτερικών, και με την παρουσία του Προέδρου της Συνομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ, κ. Βαρδακαστάνη, θα παρουσιάσετε στην ελληνική κοινωνία τη Σύμβαση.

Με την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από τα κράτη μέλη του Ο.Η.Ε. συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, τα κράτη καλούνται να προωθήσουν την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών σε εθνικό πλέον επίπεδο που θα συμβάλλουν σημαντικά στη μετάβαση από το ιατρικό μοντέλο στο μοντέλο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία.

Σε αυτές τις νέες διεθνείς εξελίξεις, το εθνικό αναπηρικό κίνημα, που μέχρι σήμερα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση της Διεθνούς Σύμβασης, καλείται να είναι παρόν σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή Fora που θα ασχοληθούν με την εφαρμογή της Σύμβασης. Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, αναγνωρίζοντας αυτό το σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΣΑμεΑ, θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας για οικονομική υποστήριξη της Συνομοσπονδίας σε μόνιμη ετήσια βάση με το ποσό των 60.000€.

Κυρία Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι η σημαντικότητα της Σύμβασης τόσο για την ελληνική Πολιτεία όσο και για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία κάνουν επιτακτική την ανάγκη πραγματοποίησης μιας συνάντησης του εθνικού αναπηρικού κινήματος μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Είμαστε βέβαιοι, δεδομένης της προσωπικής και πολιτικής σας ευαισθησίας σε θέματα αναπηρίας, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στα αιτήματά μας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΕΞ. » Πρόταση για κοινή Συνέντευξη Τύπου ΥΠΕΞ και ΕΣΑμεΑ για την παρουσίαση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ και υποστήριξη του ρόλου του εθνικού αναπηρικού κινήματος στα διεθνή δρώμενα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis