Κατηγορία: Υπ. Μεταφορών

Αθήνα: 16/04/2008

ΠΡΟΣ:
κ. Γ. Βουλγαράκη Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού
- κ. Π. Καμμένο, Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
- Ι. Τζωάννος, Γεν. Γραμματέα ΥΕΝ
- Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
- Φορείς-Μέλη της Ε.ΣΑ.μεΑ
& Φορείς-Μέλη αυτών


""ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Α.μεΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" "


Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων σας στη σημαντική θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την υπ' αριθμ. πρωτ 1821/28-9-2007 επιστολή της, εξέφρασε την επιθυμία για την ανάπτυξη στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας με εσάς και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ, με στόχο την άρση του αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στα πλοία στους λιμένες και όλες τις εγκαταστάσεις του ΥΕΝ.

 

Η επιστολή αυτή συνοδεύτηκε με το σύνολο των εμπεριστατωμένων θέσεων-προτάσεων μας, το οποίο προσδοκούσαμε ότι θα παρέχει πολύτιμη βοήθεια στο έργο σας για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που άπτονται του Υπουργείου σας και αφορούν στα άτομα με αναπηρία.

Επτά μήνες έχουν περάσει από την κατάθεση αυτής της επιστολής και δεν στάθηκε δυνατό να προγραμματιστεί από μέρους σας μία συνάντηση με τους εκπροσώπους του τριτοβάθμιου κοινωνικοσυνδικαλιστικού φορέα των ατόμων με αναπηρία της χώρας, για να τεθούν οι βάσεις ενός εποικοδομητικού διαλόγου, που θα οδηγήσει στην επίλυση των σημαντικών αυτών θεμάτων.

Δυστυχώς, μια νέα θερινή περίοδος ξεκινά, η οποία βρίσκει και πάλι τα άτομα με αναπηρία εκτεθειμένα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι προσδοκίες που γεννήθηκαν με το επεξεργασία του νομοσχεδίου για την Χάρτα Δικαιωμάτων-Υποχρεώσεων Επιβατών και Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που προωθήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, κατέληξαν φρούδες ελπίδες.

Κύριε Υπουργέ,

Μπροστά σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με αναπηρία, είναι επιτακτική η ανάγκη να καθορίσετε το γρηγορότερο δυνατό μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεδομένου ότι με ευθύνη δική σας έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια χρόνου αναμονής από μέρους των ατόμων με αναπηρία, η Ε.Σ.Α.μεΑ θα προχωρήσει στις αρχές Μαΐου στον προγραμματισμό κινητοποιήσεων-διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο σας και σε όλες τις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Υπέρμαχοι του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αποτελεί θεμελιακή αξία του αναπηρικού κινήματος αναμένουμε τις ενέργειες σας προς θετική κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή