Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 15/06/2015

ΠΡΟΣ:
κ. Κ. Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπ. Οικονομικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
-Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη
-Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Ν. Παππά
-Γραφείο Γεν. Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, κ. Χρ. Βερναδάκη
-Γραφείο Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη
-Γραφείο αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, κ. Ν. Βαλαβάνη
-Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Επείγουσες αλλαγές ώστε να αρθεί η εμπλοκή στην εφορία για τα άτομα με αναπηρία


Κυρία Γ. Γραμματέα,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν έγγραφό της, σας ζητά να ενεργήσετε άμεσα ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των φορολογουμένων πολιτών με βαριά αναπηρία 80%. Ήδη έχουν φτάσει στην Ε.Σ.Α.μεΑ. πολλές φωνές διαμαρτυρίας από άτομα με αναπηρία και γονείς ατόμων με αναπηρία, που επιχειρώντας να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας.

Την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία, και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088).
Ως γνωστό η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταδικάσει πολλές φορές τον γραφειοκρατικό δαίδαλο των ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.
Θεωρούμε αδιανόητο να μην αναγνωρίζονται οι βεβαιώσεις που εκδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι και τα πλέον αρμόδια μιας και αυτά δίνουν τις συντάξεις.
Κυρία Γ. Γραμματέα,
Ζητάμε να κάνετε δεκτές συγκεκριμένες προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ., για να αρθούν αυτά τα επιπλέον εμπόδια που προαναφέραμε.
Ζητάμε:
• Την αλλαγή του ν. 4172/2013 στο άρθρο 17, και όπου αλλού τέτοια διάταξη εμφανίζεται στη φορολογική νομοθεσία, ώστε να λαμβάνονται υπόψη η επαγγελματική ή ασφαλιστική αναπηρία, σε συναλλαγές του φορολογούμενου με το κράτος, με τρόπο που να ισχύει για όλα τα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω.
• Έστω για φέτος ζητάμε την άμεση επαναφορά της περσινής εγκυκλίου, ώστε να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρία να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις απρόσκοπτα.
Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε το δίκαιο των αιτημάτων μας. Για περαιτέρω διευκρινήσεις είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Επείγουσες αλλαγές ώστε να αρθεί η εμπλοκή στην εφορία για τα άτομα με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis