Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 03/11/2015

ΠΡΟΣ:
κ. Γ. Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα - Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη - Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Ν. Παππά - Γραφείο Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκη - Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες


Κύριε Υπουργέ,
Η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και γι' αυτό απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων κατά το σχεδιασμό νέων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να καταθέσει νομοθετικές διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν ζητάει τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.
Είναι γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειες αυτών όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία, αδυνατούν όχι μόνο να ανταποκριθούν σε δανειακές υποχρεώσεις τους αλλά ακόμα και να προμηθευτούν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.
Ως εκ τούτου εν' όψει των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ζητάμε να προβλεφθεί:
 η λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες
 η λήψη ειδικών προστατευτικών ρυθμίσεων για τα καταναλωτικά και άλλα δάνεια των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Κύριε Υπουργέ,
Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων προστασίας, δεδομένης της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που υφίστανται, εάν ληφθεί υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και το οποίο επωμίζονται όλο και περισσότερο οι ίδιοι, ειδικά από τη στιγμή που το κράτος μειώνει σταθερά και σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες που κατευθύνονται στο Κοινωνικό Κράτος.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis