Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 14/11/2018

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
• Γραφείο Διευθυντή Υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου
• Φορείς Μέλη ΕΣΑμεΑ


Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των Φορέων Μελών της για την τήρηση της δέσμευσης του Υπουργού για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών


Κύριε Υπουργέ,
Στις 17 Ιουλίου 2018, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μαζί σας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν κατατεθεί και συζητηθεί τα σοβαρότερα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών του αναπηρικού κινήματος, είχατε αποδεχθεί το δίκαιο των περισσοτέρων αιτημάτων μας και είχατε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίζονταν στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης, η οποία θα ανακοινωνόταν τον Σεπτέμβριο, μετά από ειδική μελέτη όλων αυτών των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Νοεμβρίου και δεν έχουν γίνει πράξη τα όσα δεσμευτήκατε να εξετάσετε στην προαναφερόμενη συνάντηση, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση του Υπουργείου σας σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί προς επίλυση των εν λόγω σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν το αναπηρικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως εκ τούτου, η ΕΣΑμεΑ με το παρόν σας ενημερώνει ότι, εάν δεν μας ορίσετε άμεσα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να μας ενημερώσετε για την πορεία της επίλυσης των σοβαρών θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών που απασχολούν τον χώρο μας, θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Πιο αναλυτικά, μερικά από τα αιτήματα, τα οποία δεσμευτήκατε να εξετάσετε ώστε να ικανοποιηθούν, είναι η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή τους από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.
Επίσης, το ζήτημα της αύξησης του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, η επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες, για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε ξανά την υπ' αριθ. πρωτ. 903/16.07.2018 επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. με το σύνολο των αιτημάτων μας που είχε κατατεθεί και συζητηθεί μαζί σας στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των Φορέων Μελών της για την τήρηση της δέσμευσης του Υπουργού για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis