Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 01/11/2021

ΠΡΟΣ:
κ. Χ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- κ. Α. Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών
- Γραφείο Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη
- Γραφείο Γ.Γ. Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Α. Καλύβα
- Οργανώσεις Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Προειδοποίηση για παράσταση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία εάν η ηγεσία του υπουργείου δεν δεχθεί τους εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.μεΑ.


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) η τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, με την υπ' αριθ. 1272/13.10.2021 επιστολή της, σας είχε ζητήσει τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί σας, για τη συζήτηση και επίλυση των πολύ σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όπως:

Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, πρόβλεψη ειδικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών για τις ενεργειακές ανατιμήσεις, επίλυση σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τον ΕΝΦΙΑ, από τα τεκμήρια του εισοδήματος κ.α.
Από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έγιναν αποδέκτες καμίας μορφής κρατικής ενίσχυσης. Αυτό δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, εάν λάβουμε υπόψη και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης. Σας έχουμε εκθέσει πολλές φορές τα ζητήματα αυτά που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η πλειοψηφία των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία διεκδικεί άμεσες λύσεις και ως Ε.Σ.Α.μεΑ. έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα να συναντηθούμε μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε πιο διεξοδικά τα εν λόγω ζητήματα. Εάν δεν οριστεί και τώρα συνάντηση μαζί σας, μας αναγκάζετε να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Νοεμβρίου έξω από το Υπουργείο.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Προειδοποίηση για παράσταση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία εάν η ηγεσία του υπουργείου δεν δεχθεί τους εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis