Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Υγείας

Αθήνα: 11/02/2016

ΠΡΟΣ:
Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη -Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ


Συμμετοχή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ


Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, είναι πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. που βάση του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) αποτελεί τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με χρόνια πάθηση της χώρας, να συμμετέχει με εκπρόσωπό της σε όλες τις Επιτροπές ως Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, όπως είναι άλλωστε γνωστό, συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του τύπου για την πιθανή σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο, ως εκπρόσωπος των Συλλόγων των Ασθενών στην Επιτροπή θα μετέχει πρόσωπο το οποίο δεν έχει ζητηθεί να οριστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ.
Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων είναι κατηγορηματικά και απόλυτα απέναντι σε εκπροσωπήσεις που δεν ορίζονται από το πιο αντιπροσωπευτικό φορέα της χώρας.
Ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με χρόνια πάθηση που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να είναι εκπρόσωπος όλων των κατηγοριών αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και πρέπει να οριστεί από τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα σε θέματα αναπηρίας της χώρας, που είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε θετική την πρόθεσή σας να υπάρξει εκπρόσωπος του χώρου στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.
Συνεπώς αναμένουμε την επιστολή σας με την οποία να ζητείται από την ΕΣΑμεΑ ο ορισμός του εκπροσώπου της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, που θα δίνει λόγο στο χώρο, στο φορέα και στην κοινωνία.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα τους, που είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ. προς όφελος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Υ.Κ.Α. » Συμμετοχή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis