Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Υγείας

Αθήνα: 20/10/2017

ΠΡΟΣ:
κ. Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη
- κ. Π. Πολάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
- κ. Γ. Γιαννόπουλο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας


Επανεξέταση και επαναδιατύπωση του Π.Δ. 121/9.10.2017 για τη βελτίωση λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ


Κύριε Υπουργέ,

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 121/9.10.2017 για την Οργανωτική δομή του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο γίνεται αναφορά και στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, θα ήθελε με το παρόν, να σας εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη λειτουργία του Οργανισμού.
Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του εν λόγω Π.Δ. θα αποδυναμώσει πλήρως τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας, καθώς του αφαιρούνται όλες οι σημαντικές και βασικές αρμοδιότητες και αλλάζει το σκοπό για τον οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Ο ΕΟΠΥΥ, με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του, δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του, καθώς οι αποφάσεις ουσίας θα λαμβάνονται κατ' ευθείαν από τον Υπουργό Υγείας. Με τον τρόπο αυτό θα προστεθούν περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια στην ήδη επιβαρυμένη γραφειοκρατική διαδικασία της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ για την επίλυση των προβλημάτων που τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις προσπαθούν να επιλύσουν απευθείας με την Διοίκηση του Οργανισμού. Επιπλέον, οι εν λόγω αλλαγές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιφέρουν περαιτέρω καθυστερήσεις σε πληρωμές παρόχων και σε εξυπηρετήσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε την επανεξέταση και επαναδιατύπωση του εν λόγω Π.Δ. προκειμένου ο Οργανισμός να πετύχει τη βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργία του, και να έχει τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με άμεσες ενέργειες, αντί να προστίθενται επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες,

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

I. Λυμβαίος

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Υ.Κ.Α. » Επανεξέταση και επαναδιατύπωση του Π.Δ. 121/9.10.2017 για τη βελτίωση λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis