Κατηγορία: Υπ. Υγείας

Αθήνα: 08/05/2020

ΠΡΟΣ:
κ. Β. Κικίλια, Υπουργό Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνη
- Γραφείο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ι. Κωτσιόπουλου
- Γραφείο Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, κ. Π. Πρεζεράκου
- Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας
- Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδος
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας


Ζητείται η ένταξη των πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, με το παρόν σας μεταφέρει το αίτημα της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδος, σχετικά με την ένταξη των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να μείνουν σπίτι, για να προστατευτεί τόσο η υγεία τους όσο και ο μισθός τους.

Όπως επισημαίνει και η Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδος στην επιστολή της, την οποία σας επισυνάπτουμε, πολλοί ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας–Πολλαπλή Σκλήρυνση λόγω του ότι είναι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς όπως Νοσοκομεία, Εκπαίδευση, Σούπερ Μάρκετ κ.λ.π. και έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό, είναι επιρρεπείς στον κίνδυνο να μολυνθούν από κορωνοϊό covid-19 και επειδή βάση των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της υφιστάμενης νόσου (ΣΚΠ) κάνουν ανοσοτροποποιητική ή ανοσοκατασταλτική θεραπεία, χρήζουν ειδικής μέριμνας από την Πολιτεία για την αποφυγή να νοσήσουν και από τον covid-19.
Ως εκ τούτου πρέπει να γίνει σαφές και να δημοσιοποιηθεί ότι, στις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων που επιβάλλεται να μείνουν σπίτι τους ανήκουν και οι πάσχοντες από τη νόσο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και οι οποίοι δικαιούνται να κάνουν χρήση της Άδειας Ειδικού Σκοπού για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους και να μην έχουν περαιτέρω επιδείνωση της ΣΚΠ λόγω λοίμωξης, η οποία επιδείνωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νοσοκομειακή περίθαλψη.
Κύριε Υπουργέ,
Ευελπιστώντας για τις θετική σας απάντηση επί του ανωτέρω θέματος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή