Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Η ΕΣΑμεΑ ζητάει την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα με μόνιμο προσωπικό


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 09/06/2017

ΠΡΟΣ:
κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη
- Γραφείο Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου
- Γραφείο Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Δ. Καρέλλα
- Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας
- Πρόεδρο και Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής
- Πρόεδρο και Μέλη Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία
- Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Η ΕΣΑμεΑ ζητάει την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα με μόνιμο προσωπικό


Κυρία Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν θα ήθελε να θέσει υπόψη σας για ακόμη μία φορά τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη τη χώρα.

Το επικουρικό προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη τη χώρα και έχει συμβάλει σημαντικά στη στελέχωσή τους, έχει προσληφθεί σε αυτά από το 2014, με αρχική σύμβαση εργασίας ενός έτους, η οποία κάθε χρόνο ανανεώνεται.
Με αφορμή τη λήξη στις 30.9.2017 της παράτασης της θητείας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στα Κέντρα αυτά, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η πάγια θέση της ΕΣΑμεΑ για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα Κ.Κ.Π. από μόνιμο προσωπικό.
Η τελευταία παράταση που είχε δοθεί στη θητεία του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας λήγει στις 30.9.2017 και δεν έχει ληφθεί πρόβλεψη για νέα παράταση ή επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης των ανωτέρω δομών σε μία πιο μόνιμη βάση.
Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του προσωπικού στις δομές της Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους, οδηγώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πλήρη υποβάθμιση. Η προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα Κ.Κ.Π. είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική αφού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων.
Χωρίς τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, δεν παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία που περιθάλπονται σε αυτά και η διακοπή της θητείας του επικουρικού προσωπικού θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση και απογύμνωση των συγκεκριμένων δομών.
Κυρία Υπουργέ,
Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι πολύ σημαντικές για την προστασία των ατόμων με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, με τον αριθμό των περιθαλπομένων να αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, από την οποία πλήττονται ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών της πρόνοιας έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα των συνθηκών ζωής των περιθαλπόμενων, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι απαράδεκτες και τραγικές συνθήκες της ζωής τους έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ως εκ τούτου ζητούμε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να δοθεί οριστική λύση στο προαναφερόμενο ζήτημα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΛΥΜΒΑΙΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis