Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευ. Επιτροπή

Αρ. Πρωτ.: 649

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευ. Επιτροπή

Επόμενος στη σειρά των συναντήσεων με τους υποψήφιους ηγέτες της ΕΕ πριν τις Ευρωεκλογές, που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ήταν χθες Τρίτη 9 Απριλίου ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φρανς Τίμμερμανς. Σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Βαρδακαστάνης παρουσιάζει την ατζέντα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να πάρουν γνώση αλλά και θέση, πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα 5 βασικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, όπως τα παρουσίασε ο κ. Βαρδακαστάνης.
• Υποστηρικτική νομοθεσία που θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εργάζονται σε ισότιμη βάση με τους άλλους.
• Μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2020-2030, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις φάσεις της, με σημαντικό προϋπολογισμό. Η στρατηγική θα πρέπει να ακολουθείται από όλα τα θεσμικά όργανα, τους οργανισμούς και τους οργανισμούς της ΕΕ.
• Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ, μετά το 2020 θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
• Μια προσβάσιμη Ευρώπη: εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την προσβασιμότητα, που θα εγγυηθεί ότι όλες οι νέες πρωτοβουλίες της ΕΕ εξετάζουν την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες και εγγυώνται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τις υποδομές της στο Διαδίκτυο.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Εκτιμάται ότι το επόμενο έτος θα ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από 120 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία Ωστόσο, πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν. Η ζωή των ανθρώπων δεν βελτιώνεται και αυτό τροφοδοτεί την λαϊκίστικη ατζέντα στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερες κοινωνικές επενδύσεις, χρειαζόμαστε καινοτομία, χρειαζόμαστε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε ισχυρούς ηγέτες που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».
Από την πλευρά του ο κ. Weber τόνισε: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουμε πολλές δηλώσεις σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δημοκρατία. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα με αναπηρία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές και να αποφασίσουν για το μέλλον της ηπείρου μας. Αυτό είναι απαράδεκτο! Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία θα απολαμβάνουν πλήρως όλες τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι κοινωνίες μας χωρίς διακρίσεις, ξεκινώντας από τα βασικά δημοκρατικά τους δικαιώματα. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω πλήρως την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα άτομα με αναπηρία. Ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεσμεύομαι για μια ΕΕ που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis