Για τα εργασιακά των ατόμων με αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης στην Κύπρο

Αρ. Πρωτ.: 1632

Για τα εργασιακά των ατόμων με αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης στην Κύπρο

Με αποστολή της ΕΟΚΕ ( Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Κύπρο, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της ΕΟΚΕ (Diversity Group). Η αποστολή έχει στόχο να εξετάσει καλές πρακτικές για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην εργασία. Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Marie Zvolska και Christophe Lefevre.

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η αποστολή συναντήθηκε με τους κ.κ. Πανίκο Αργυρίδη, γ.γ. Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου, Πάμπη Κυρίτση, γ.γ. Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Εργασίας, Ιωσήφ Αναστασίου, πρόεδρο Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Στέλιο Χριστοδούλου, αντιπρόεδρο ΔΕΟΚ, καθώς και με τον πρόεδρο Χρηστάκη Νικολαΐδη και τα μέλη του ΔΣ της ΚΥΣΟΑ (Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων).
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης και τα άλλα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον κ. Μάριο Τσιακκή, γ.γ. ΚΕΒΕ (Κυπριακό Επιμελητήριο) ενώ αργότερα λάβανε μέρος σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών στο κυπριακό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια η αποστολή συναντήθηκε με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, με την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς και με τον γ.γ. Μιχάλη Αντωνίου και Γιώργο Πέτρου από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου.
Ο κ. Βαρδακαστάνης στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να θεσπίσει ένα εφαρμοστικό νόμο για την υλοποίηση της σύμβασης καθώς και εθνικό σχέδιο δράσης που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα απασχόλησης των Κυπρίων με αναπηρία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή