Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


""Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε επιστολή της ΕΣΑμεΑ" "

Απάντηση στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ με τίτλο «Αστυνομικοί της γειτονιάς και άτομα με αναπηρία» που είχε αποσταλεί την 1η Απριλίου 2015 προς τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, έστειλε η Ελληνική Αστυνομία. Την επιστολή της ΕΣΑμεΑ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.
«1. Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σ' αυτό, σας γνωρίζουμε ότι, από το Αρχηγείο μας έχουν δοθεί κατ' επανάληψη κατευθυντήριες εντολές σε όλες τις περιφερειακές μας Υπηρεσίες Τροχαίας και Τάξης για :
- Τη συστηματική αστυνόμευση των διαβάσεων- ειδικών ραμπών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.
- Την αστυνόμευση των πεζοδρόμων – πεζοδρομίων, πλατειών κλπ., κοινόχρηστων χώρων, ώστε να μην καταλαμβάνονται από πάσης φύσεως οχήματα και αντικείμενα και να μην δημιουργούνται κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των εν λόγω ατόμων και να μην εμποδίζεται η κίνησή τους.
- Την πάταξη της απαράδεκτης συνήθειας των δικυκλιστών να κινούνται σε χώρους αποκλειστικής χρήσης πεζών και ατόμων με αναπηρία.
- Την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης για την προστασία των ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ
2. Οι προσπάθειες όλων των Υπηρεσιών μας θα συνεχισθούν σε βάθος χρόνου, με σκοπό τη συμβολή της Αστυνομίας στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας των πεζών και ειδικότερα των ΑμεΑ.
3. Όσον αφορά τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, σας γνωρίζουμε ότι αυτοί, όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διαπιστώνουν προβλήματα σε διαβάσεις ΑμεΑ ή άλλα προβλήματα που καθοιονδήποτε τρόπο δυσχεραίνουν την ελεύθερη κίνηση αυτών, ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες Τροχαίας ή Τάξης ανάλογα, ώστε να επιληφθούν άμεση, παρακολουθώντας παράλληλα την επίλυσή τους».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » ""Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε επιστολή της ΕΣΑμεΑ" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis