Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Ανακοίνωση Π.Σ.Α.μεΑ. για την εκδίκαση των επιδομάτων τυφλότητας

Ανακοίνωση Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία: "Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, 78 από τους 120 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου στην υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας, που κακώς το εισέπρατταν επί σειρά ετών.

«Εβδομήντα οκτώ άτομα κατηγορούμενα για απάτη σε βάρος του Δημοσίου καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή.
Η οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Ζερβούδη κατηγορείτο για οκτώ περιπτώσεις. Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ενός έτους φυλάκιση για κάθε μία περίπτωση, ενώ στην τελική επιμέτρηση της ποινής υπολογίσθηκε ένα έτος φυλάκιση ως ποινή βάσης και από έξι μήνες για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις, συνολικά δηλαδή 4 έτη και 6 μήνες.
Το δικαστήριο κατέστησε την ποινή εφέσιμη με αναστολή ίση με την ποινή, δηλαδή για 4 έτη και έξι μήνες, με την προϋπόθεση του άρθρου 100 του ποινικού κώδικα, που προβλέπει την επιτήρησή της από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.
Οριστικά έπαυσε η δίωξη για 28 άτομα που έχουν αποβιώσει, ενώ 6 αθωώθηκαν λόγω αμφισβήτησης ως προς την ύπαρξη δόλου καθώς και 7 που ουδέποτε προσήλθαν στην ειδική επιτροπή για να επανεξετασθούν την περίοδο του 2012».
Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, θεωρεί όμως ότι όλοι οι κατηγορηθέντες είναι θύματα ενός στρεβλού συστήματος που χρήζει αναδιάρθρωση εκ θεμελίων.
Το αναπηρικό κίνημα έχει κάνει προτάσεις που διασφαλίζουν τόσο τους ελεγκτές, όσο και τους ελεγχόμενους, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΑΔΑΣ "

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Ανακοίνωση Π.Σ.Α.μεΑ. για την εκδίκαση των επιδομάτων τυφλότητας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis