Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Επικοινωνία Ε.Σ.Α.μεΑ. με υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία και εκπαιδευτικών γονέων ΑμεΑ

Όπως είναι γνωστό, όλο το τελευταίο διάστημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της τόσο για την τροπολογία για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσο και για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, με επιστολές, διαβήματα κλπ.

Ενημερώνουμε ότι μετά τα παραπάνω υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και τελικώς δόθηκε στην Ε.Σ.Α.μεΑ. ρητή διαβεβαίωση στα εξής θέματα:
Απαλείφεται η προϋπόθεση στην υπουργική απόφαση για ύπαρξη γνωμάτευσης με τον όρο εφ' όρου ζωής αναπηρία.
Το πιστοποιητικό αναπηρίας του εκπαιδευτικού με αναπηρία ή εκπαιδευτικού γονέα τέκνου με αναπηρία πρέπει να είναι σε ισχύ, είτε από ΚΕΠΑ, ΑΝΥΕ, ΑΣΥΕ, νομαρχιακή επιτροπή κλπ., σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις.
Αίρεται ο ρατσιστικός αποκλεισμός ότι οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία δεν μπορούν να εργαστούν σε ΚΕΔΥΥ και σε παράλληλη στήριξη.
Τέλος συμφωνήθηκε εντός του προσεχούς άμεσου διαστήματος να υπάρξει συνάντηση υπουργείου και Ε.Σ.Α.μεΑ. προκειμένου να συζητηθούν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία καθώς και στους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας που είναι άτομα με αναπηρία. Η διαβούλευση και η συνεργασία του υπουργείου με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να γίνει η βάση των αλλαγών στην εκπαίδευση. Ευελπιστούμε στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός τις επόμενες ημέρες με την εκπαιδευτική κοινότητα για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης να μην αποκλειστεί η Ε.Σ.Α.μεΑ.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. επιμένει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πρότασή της προς το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητά, μετά την πρόσφατη ψήφιση του ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α΄), όπου στο άρθρο 25 θεσπίστηκε η κάλυψη ποσοστού 15% των προσλήψεων από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους, την εφαρμογή των εν λόγω ρυθμίσεων στη γενική και ειδική εκπαίδευση για την πρόσληψη μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των εκπαιδευτικών που έχουν υπό την προστασία τους άτομο με αναπηρία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Επικοινωνία Ε.Σ.Α.μεΑ. με υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία και εκπαιδευτικών γονέων ΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis