Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας: Προσβασιμότητα σταθμών ΟΣΕ

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας: "«Προσβασιμότητα σταθμών ΟΣΕ, ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα». Δεν παρήλθε πολύς καιρός όπου επισημάναμε τα προβλήματα προσβασιμότητας του σιδηροδρομικού σταθμού της Κατερίνης, τα οποία καθιστούσαν εξαιρετικά προβληματική, ανασφαλή, έως και αδύνατη την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Θα μας μείνει αξέχαστη «η πατέντα εξυπηρέτησης» που χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση επιβατών με κινητική αναπηρία με τα μπρος – πίσω ολόκληρου σιδηροδρομικού συρμού.
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας, καθώς ένας εκ των δύο ανελκυστήρων που οδηγούν στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Η μη λειτουργία του ενός ανελκυστήρα ακυρώνει τη λειτουργία του δεύτερου, καθώς ο ένας πηγαίνει προς τα κάτω και ο δεύτερος προς τα πάνω.
Ως εκ τούτου, η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, υπερηλίκων ατόμων, μητέρων με καροτσάκια βρεφών ή σε κατάσταση εγκυμοσύνης, καθώς και επιβάτες με πολλές και βαριές αποσκευές, αδυνατούν να μετακινηθούν με ασφάλεια και αυτονομία μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού και την συνακόλουθη αδυναμία χρήσης των σιδηροδρομικών συρμών.
Η πατέντα η οποία χρησιμοποιείται στο σταθμό της Λάρισας – γιατί σε αυτή τη χώρα, μόνιμες και σταθερές λύσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο πατέντες και προσφυγή στο φιλότιμο – είναι η χρησιμοποίηση ράμπας όδευσης επί των σιδηροδρομικών γραμμών.
Αυτή η «λύση» όμως κρίνεται ατελέσφορη, καθώς δεν διασφαλίζει τόσο την αυτόνομη μετακίνηση ούτε και την ασφάλεια των μετακινουμένων.
Συνεπώς, ας αφήσουν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ τις διαβεβαιώσεις περί αποκατάστασης και την έκφραση καλών προθέσεων (αυτές τουλάχιστον λάβαμε στην περίπτωση της Κατερίνης) και ας πάρουν κανένα κατσαβίδι και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, προκειμένου να εμπεδωθεί η προσβασιμότητα, η αυτονομία, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία και όχι μόνο".

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας: Προσβασιμότητα σταθμών ΟΣΕ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis