Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Τέλος ο εμπαιγμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη! Ανακοίνωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Επείγουσα ανακοίνωση για το θέμα της χορήγησης αναλώσιμων υλικών εξέδωσε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: "Με αφορμή την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο διακοπής της χορήγησης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στα άτομα με διαβήτη από 1η Νοεμβρίου από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), απαιτεί από τον ΕΟΠΥΥ:

Την ένταξη των αναλώσιμων προϊόντων που λείπουν από την Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός τιμών αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού» (ΦΕΚ Β' 3491/5.10.2017), τα οποία χρησιμοποιεί περισσότερο από το 15% των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη.
Την πραγματοποίηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, ώστε να ενταχθούν όλα τα νέα τεχνολογικά αναλώσιμα υγειονομικά υλικά τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα περισσότερο από 18 μήνες και παρά τις υποσχέσεις που ασταμάτητα δεχόμαστε ως φορέας ακόμη τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί.
Την ένταξη του θεραπευτικού διαβητικού υποδήματος σε ξεχωριστή κατηγορία ως ιατροτεχνολογικό προϊόν.
Για όλους εμάς τους ανθρώπους με διαβήτη είναι αδιανόητο πλέον η ανεξήγητη βιασύνη του ΕΟΠΥΥ να δημοσιεύει εγκυκλίους και ΦΕΚ αδιαφορώντας συστηματικά για τα άτομα με διαβήτη.
Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας, καθώς τους τελευταίους -αρκετούς- μήνες αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι σε όλα τα άτομα με διαβήτη από τις 21 Ιουλίου και παρά τη συνεχή επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥΥ, δεν έχει λυθεί ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν μπορεί τα άτομα με διαβήτη να μπαίνουν συνεχώς στο περιθώριο διακινδυνεύοντας την πορεία της υγείας τους. Τα λόγια τελείωσαν και ήρθε η ώρα των πράξεων.
Απαιτούμε την άμεση λύση όλων των ανωτέρω θεμάτων προς όφελος των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη μέχρι το τέλος του μήνα!
Η επόμενη κίνηση μας είναι οι άνθρωποι με διαβήτη να βγούμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα για την υγεία μας".
Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Τέλος ο εμπαιγμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη! Ανακοίνωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis