Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Το «Διαβητικό» Χωριό ανοίγει τις πύλες του!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη οργανώνει και υλοποιεί για έβδομη συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το «Διαβητικό» Χωριό, στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά στις 4 και 5 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Το «Διαβητικό» μας Χωριό συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, επιστημονικών εταιρειών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η μάστιγα της σύγχρονης εποχής, παίρνει επιδημικές διαστάσεις ακόμη και στη χώρα μας, απειλώντας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.

Στη χώρα μας, οι αριθμοί της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) αναφέρουν πως ο αριθμός των πασχόντων ξεπερνά το 1.000.000, σε ποσοστό δηλαδή που αγγίζει το 9,5%. Τα στοιχεία αυτά συγκλονίζουν και ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα!

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, που συνοψίζονται στο τετράπτυχο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΓΝΩΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ και σε πείσμα των συγκυριών, συνεχίζει με το ίδιο πάθος και το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειες με την υλοποίηση του «Διαβητικού» Χωριού, που στοχεύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πασχόντων, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Τη δομή της εκδήλωσης, που είναι μοναδική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, θα τη συνθέτουν θεματικές «γειτονιές», στις οποίες θα πραγματοποιούνται ενέργειες ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα συνοδεύονται και από διάφορα δρώμενα.

Στις 3 Νοεμβρίου, μια μέρα πριν την έναρξη του «Διαβητικού» Χωριού, στον Πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154 και Νάξου - Αιγάλεω), θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα για τους Επαγγελματίες Υγείας.

Μία ακόμα εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του «Διαβητικού» Χωριού με στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω ενημέρωση για την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ρύθμισης στους πάσχοντες.

Σας περιμένουμε για να περιηγηθούμε όλοι μαζί στο «Διαβητικό» Χωριό και για να σας ξεναγήσουμε στις φιλόξενες «γειτονιές» του.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας, του «Διαβητικού» Χωριού και τις ώρες των ποικίλων δράσεων μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link: http://glikos-planitis.gr

Εμείς τολμήσαμε και σας περιμένουμε!
Είστε όλοι καλεσμένοι μας!

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Το «Διαβητικό» Χωριό ανοίγει τις πύλες του!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis