Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


ΟΠΕΚΑ: Τα Κέντρα που δέχονται αιτήσεις για προνοιακά στην Αττική

Αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως έχει ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία από την Αττική. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος:
- Σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής
- Στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, Πατησίων 30, Αθήνα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, έχει αναρτηθεί ο αναλυτικός κατάλογος των 50 Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά σε όλες τις νέες αιτήσεις προνοιακών επιδομάτων από άτομα με αναπηρία, που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής.
Δηλαδή αφορά μόνο τους αναπήρους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ και απονομής προνοιακού επιδόματος.
Όσοι αιτούνται παράταση των προνοιακών παροχών τους λόγω λήξης της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ, όπως επίσης τα άτομα που έχουν εξεταστεί από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ καθώς και τα άτομα που έχουν ήδη στα χέρια τους εισηγητικό φάκελο (γνωμάτευση) από θεράποντα γιατρό, θα ακολουθούν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.
Το ίδιο ισχύει και για όσους διαμένουν εκτός Αττικής. Και αυτοί θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.
Ο κατάλογος των Κέντρων:
https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/pilotiki-diadikasia/ 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » ΟΠΕΚΑ: Τα Κέντρα που δέχονται αιτήσεις για προνοιακά στην Αττική
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis