Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Οδηγίες για τον ηλεκτρονικό εισηγητικό φάκελο προς ΚΕΠΑ

Οδηγίες προς τα άτομα με αναπηρία και τους γιατρούς, για την συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εισηγητικού φακέλου αναπηρίας προς τα ΚΕΠΑ, εξέδωσε ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών επιδομάτων στα άτομα με αναπηρία.

Ο εισηγητικός φάκελος συμπληρώνεται μόνο ηλεκτρονικά από τον θεράποντά γιατρό, μέσω νέας ειδικής εφαρμογής στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
https://www.e-prescription.gr/wp-content/themes/e-syntagografisi/files/erdv_manual_doctors_KEPA.pdf 
Τονίζεται ότι με την ηλεκτρονική διαδικασία:
- Δεν επιβαρύνεται ο ανάπηρος με τη καταβολή του παραβόλου των 46,14€ της εξέτασής του από τα ΚΕΠΑ.
- Δεν απαιτείται η επικύρωση του γνησίου υπογραφής του θεράποντα γιατρού.
- Ο γιατρός με βάση τον ΑΜΚΑ του αιτούντα θα βρει προσυμπληρωμένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα στοιχεία του.
Για περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο : 2131519-222 - 201 - 297
Αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής έχει εκδώσει και η ΗΔΙΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το εγχειρίδιο και όλο το ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr
ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠΑ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Από αρχές Μαρτίου εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης προνοιακών παροχών σε άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση και διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής.
Πρώτο βήμα είναι η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής (η λίστα στην διεύθυνση www.opeka.gr ) ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, Πατησίων 30.
Το δεύτερο απαιτούμενο βήμα για την ένταξη στην πιλοτική διαδικασία, είναι η ηλεκτρονική συμπλήρωση του εισηγητικού φακέλου για τα ΚΕΠΑ από τον θεράποντα γιατρό, μέσω της πλατφόρμας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (www.e-prescription.gr), κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Εισηγητικοί φάκελοι Παροχών ΚΕΠΑ».
Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στο εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας» το οποίο έχει ετοιμάσει η ΗΔΙΚΑ και είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://www.e-prescription.gr/wp-content/themes/e-syntagografisi/files/erdv_manual_doctors_KEPA.pdf 
Η σχετική εγκύκλιος είναι αναρτημένη στο
http://www.idika.gr/files/anakoinwseis/Egkyklios_gia_giatrous.pdf 
Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο θεράπων ιατρός αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία των εξετάσεων θα πρέπει να ενημερώσει τον ηλεκτρονικό (και όχι τον έντυπο) Γενικό Εισηγητικό Φάκελο για την κύρια πάθηση του ασθενούς μέσα από το νέο σύστημα και την εφαρμογή που παρέχεται σε όλους τους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και του Ιατρικού Φακέλου της Α΄ βάθμιας.
Αντίστοιχη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί και συνυπάρχουσα πάθηση: οι ιατροί αντίστοιχων ειδικοτήτων θα πρέπει να ενημερώσουν τους ηλεκτρονικούς Ειδικούς Εισηγητικούς Φακέλους.
Τέλος, ο θεράπων ιατρός της κύριας πάθησης οριστικοποιεί τον Γενικό Εισηγητικό φάκελο ο οποίος διαβιβάζεται (μαζί με τους τυχόν ειδικούς εισηγητικούς φακέλους) αυτόματα στο ΟΠΣ των ΚΕΠΑ για τον προσδιορισμό ημερομηνίας εξέτασης του ασθενή από Υγειονομική Επιτροπή. Ο αιτών ενημερώνεται από τα ΚΕΠΑ με e-mail ή sms για την ημερομηνία εξέτασής του.
Με την ηλεκτρονική διαδικασία:
- Δεν επιβαρύνεται ο αιτών με τη καταβολή του παραβόλου των 46,14€ της εξέταση; από τα ΚΕΠΑ.
- Δεν απαιτείται η επικύρωση του γνησίου υπογραφής του θεράποντα γιατρού.
- Ο γιατρός με βάση τον ΑΜΚΑ του ατόμου με αναπηρία θα βρει προσυμπληρωμένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα στοιχεία του.

Ο ΟΠΕΚΑ έχει ήδη αποστείλει ενημερωτικό σε όλα τα Κέντρα Κοινότητας της Αττικής που εμπλέκονται στην διαδικασία, ώστε για διευκόλυνση των ανάπηρων και των γιατρών, μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, να εκτυπώνουν και να δίνουν στους αιτούντες ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο θα πρέπει να προσκομίζουν στον θεράποντα γιατρό.
Επισημαίνει επίσης ότι ο ρόλος του θεράποντος ιατρού είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε όλο το εγχείρημα, καθώς αυτός είναι που έχει την ευθύνη για την εισαγωγή ιατρικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς και για την ηλεκτρονική διαβίβασή του στο ΟΠΣ των ΚΕΠΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Οδηγίες για τον ηλεκτρονικό εισηγητικό φάκελο προς ΚΕΠΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis