Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κέρκυρα: Άμεση ανάγκη η μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κορακιάνας

Από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας:

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κορακιάνας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Γ. Αμοιρίδη, διαπιστώνοντας σοβαρές ελλείψεις και διαπιστώσεις, οι οποίες καθιστούν το κτίριο ακατάλληλο, αφιλόξενο, επικίνδυνο και χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ελληνική Νομοθεσία (ΓΟΚ/Ν 4067/2012-Ν. 4488/2017) και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Ν 4074/2012) .΄
Προδιαγραφές όπως η παντελής έλλειψη προσβασιμότητας, είναι μικρό με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα τμήματα και τα όργανα γυμναστικής να βρίσκονται στον διάδρομο εισόδου, υπάρχει στέγη με αμίαντο, πατώματα φθαρμένα κλπ.
Ειδικότερα η έλλειψη προσβασιμότητας εκτός της απάνθρωπης και χωρίς αξιοπρέπεια μεταφοράς μαθητών με κινητικά προβλήματα στα χέρια, δημιουργεί αποκλεισμούς μαθητών που σαφώς αντίκειται και στην προαναφερόμενη νομοθεσία και στην Ευρωπαϊκή.
Ο Σύλλογός μας απέστειλε την αριθμ. 795/5-6-2018 επιστολή στον Δήμαρχο κ. Κων. Νικολούζο, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σταμ. Απέργη και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία κ. Ανδρ. Σκούπουρα και φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση του Σχολείου και ζητούν:
α) Την άμεση μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Κορακιάνας όπως γνωμοδότησε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, εισάγοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση, όπως αποφάσισε η προαναφερόμενη Επιτροπή με το αρθμ. 4/2018 Πρακτικό της.
β) Συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο.
Η Ειδική Εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, στα πλαίσια της αρχής της εξίσωσης των ευκαιριών, της δικαιωματικήςπροσέγγισης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με συνθήκες ανθρώπινες, σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Κέρκυρα: Άμεση ανάγκη η μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κορακιάνας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis