Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άτομο με αναπηρία για 120 ευρώ…

H ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της ΔΕΗ ΑΕ, που έκοψε το ρεύμα σε άτομο με βαριά αναπηρία, χρήστη αναπνευστικής συσκευής, στην Αρχαία Κόρινθο, για χρέος 120 ευρώ!

Ακολουθεί η καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κορινθίας:
"Το Σωματείο μας είναι πρωτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας του Νομού Κορίνθιας και δραστηριοποιείτε από το 2005 έτος ιδρύσεως του μέχρι σήμερα στον χώρο της κοινωνικής εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και χρονιές παθήσεις έχοντας, με γνώμονα τον βασικό του αυτό καταστατικό σκοπό προβαίνει στην παρούσα καταγγελία η οποία αφορά την διακοπή ρεύματος εκ μέρους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο μέλος μας και πρώην πρόεδρο του σωματείου μας κύριου Ευσταθίου Ποτήρη.
Προκειμένου να γίνουν πλήρως αντιληπτοί οι λόγοι της καταγγελίας αυτής θα σας παραθέσουμε στο παρόν κείμενο μια συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων.
Ο κύριος Ευστάθιος Ποτήρης είναι άτομο με αναπηρία με πόστο 90% και είναι χρήστης αναπνευστικής συσκευής CPAP η οποία είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια του ύπνου και η μη ύπαρξη αυτής εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του.
Το εν λόγο μέλος μας την Τρίτη 30 Οκτώβριου μας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ απροειδοποίητα προέβη στην διακοπή ηλεκτροδότησης της μόνιμης οικίας του η οποία ευρίσκετε στην Αρχαία Κόρινθο. Όταν έγινε αντιληπτή από μέρους του μέλους μας η διακοπή ηλεκτροδότησης μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Κόρινθο μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία πιστοποιούσαν ότι είναι άτομο με βαριά αναπηρία και χρήστης συσκευής CPAP ζητώντας την επανασύνδεση του ρεύματος εκ μέρους της ΔΕΗ και ζητώντας διευκρινήσεις για την διακοπή ηλεκτροδότησης, εκεί διαπίστωσε ότι η διακοπή συντελεστεί για τελικό χρέος μόλις 120 ευρώ.
Το σωματείο μας διαμαρτύρεται έντονα για αυτήν την ανάλγητη συμπεριφορά εκ μέρους της ΔΕΗ προς την πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα τα άτομα με αναπηρία και χρονιές παθήσεις για τα οποία η παροχή ηλεκτροδότησης είναι ζωτικής σημασίας και ως εκ τούτου δεν δικαιούται να προβαίνει σε διακοπή της, και όταν αυτή για διαφόρους λογούς συντελείται θα πρέπει να αποκαθιστάτε άμεσα μόλις η ΔΕΗ λάβει γνώση της υφιστάμενης αναπηρίας".

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άτομο με αναπηρία για 120 ευρώ…
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis