Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Στη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η ΕΣΑμεΑ

Στη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, (Κ.ΑΛ.Ο.) ATHENS EXPO '18, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος, σχετικά με τη σημασία της ΚΑΛΟ στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Η έκθεση πραγματοποιείται στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Γρυπάρειο Μέγαρο, (Σοφοκλέους 1). Συμμετέχουν επιχειρήσεις Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας από όλη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λυμβαίος τόνισε: "Δεδομένου ότι η ένταξη στην εργασία αποτελεί «κλειδί» για την κοινωνική ένταξη, η ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην ΚΑΛΟ και κατ' επέκταση στον κόσμο της εργασίας, θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού τους. (...)
Το κραυγαλέο χάσμα στα επίπεδα απασχόλησης του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία σε σύγκριση με τον πληθυσμό χωρίς περιορισμούς, δηλαδή χωρίς αναπηρία, τα τεράστια ποσοστά των μη ενεργών ατόμων με αναπηρία, μεγάλο τμήμα του οποίου ανήκει στην ομάδα του απογοητευμένου εν δυνάμει εργατικού δυναμικού, τα ανησυχητικά ποσοστά των ανέργων, και ειδικότερα του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία που δεν έχει ενταχθεί πότε στην εργασία, αποτελούν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πάγια θέση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την άμεση αναγκαιότητα εκπόνησης σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις μορφές απασχόλησης και εργασίας (μισθωτή εργασία, αυτο-απασχόληση, επιχειρηματική δραστηριότητα, ΚΑΛΟ) στη βάση των απαιτήσεων του άρθρου 27 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα μας κύρωσε με τον ν.4074/2012 και ως εκ τούτου οφείλει να εφαρμόσει.
Για τη διευκόλυνση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον κόσμο της εργασίας απαιτούνται τα εξής: α) η αποδέσμευση της επιδοματικής πολιτικής από την απασχόληση, δηλαδή η μη διακοπή κατά τη διάρκεια εργασία των επιδομάτων αναπηρίας, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας, εφόσον η παροχή τους αποσκοπεί στην κάλυψη των πρόσθετων και πολυδάπανων αναγκών που η αναπηρία δημιουργεί (ενώ αντίθετα η αμοιβή της εργασίας τους στην κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών και κατ' επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους), β) η δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικού συστήματος ποσόστωσης στις προσλήψεις (ν.2643/1998), στο οποίο υπόχρεοι φορείς να είναι και οι φορείς ΚΑΛΟ".

https://www.facebook.com/koinsep.org/videos/282170115755811 Η ομιλία σε βίντεο.

 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Στη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η ΕΣΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis