04.11 Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

29.10.2019

Ο Ι. Βαρδακαστάνης στον πρώτο Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά

Συνάντηση με τον πρώτο Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Ο κ. Βαρδακαστάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν ίσα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία, που αποτελούν το 15% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις άμεσες προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.

31.10.2019

Μειωτικές και προσβλητικές οι δηλώσεις Μ. Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο η πρώτη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η δεύτερη σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θα της επαναλάβουμε στο παρόν. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης απάντησε σκωπτικά: «Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος».

Ανακοίνωση 29.10.2019

Ομιλία για την Υποστηριζόμενη Εργασία από τον Γ. Μοσχολιό

Στην ημερίδα της ΕΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε (Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας) «Σύγχρονες τάσεις στην Υποστηριζόμενη Εργασία: με το βλέμμα στην Ένταξη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ι.Π.Α.Π.«Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», μίλησε ο Γιάννης Μοσχολιός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνη, που δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Ανακοίνωση 01.11.2019

«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. σε Χαϊδάρι, Μοσχάτο- Ταύρο, Νίκαια Ρέντη την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Η υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ συνεχίζει τη δράση της στους δήμους της Αττικής, ώστε να φτάσει κοντά σε κάθε άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

European Commission

04.11.2019

The principle of equality between women and men underpins all EU policies and is the basis for European integration. It applies in all areas.

More on tackling the gender pay gap → https://europa.eu/!ww46yj

01.11.2019

Do you want to find out how your country fares with regards to living and working conditions, education, climate change and innovation? Visit our interactive visualisation tool and compare your country to other European countries: https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/sdgs/index.html

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή