25.11: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

18.11.2019: Η ΕΣΑμεΑ πενθεί δύο μεγάλες απώλειες

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία πενθεί την απώλεια ενός μεγάλου αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος, του Γιώργου Λιακόπουλου, ιδρυτή και επί 21 συναπτά έτη Προέδρου του Σωματείου ΑμεΑ « Ο ΣΩΤΗΡ» και της αγωνίστριας Ρούλας Λάγιου, από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη, καθώς και του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Η Ρούλα Λάγιου ήταν επίσης για πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ.

 

18.11.2019: Παρουσιάσαμε το 2ο επεισόδιο «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.»!

Η ΕΣΑμεΑ θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο της που αγκάλιασε τη νέα της προσπάθεια, την 15θήμερη διαδικτυακή ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ». Στο 2ο επεισόδιο μαζί μας είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) Χρήστος Δαραμήλας, ο παθολόγος- διατροφολόγος Δημήτρης Δελλής, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

 

19.11.2019: Για τα εργασιακά των ατόμων με αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης στην Κύπρο

Με αποστολή της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισκέφτηκε την Κύπρο, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της ΕΟΚΕ (Diversity Group). Η αποστολή είχε ως στόχο να εξετάσει καλές πρακτικές για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην εργασία.

 

20.11.2019: Πολλαπλά μηνύματα από τη συνάντηση Γεραπετρίτη και οργανώσεων μελών ΕΣΑμεΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη είχαν εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μετά από πρόσκληση του κ. Γεραπετρίτη, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου του Μεγάρου Μαξίμου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Γεραπετρίτης έχει ορισθεί από τον πρωθυπουργό Εθνικός συντονιστής για τις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία.

 

22.11.2019: Για το δικαιωματικό πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία σε Πάτρα και Ηράκλειο ο Ι. Βαρδακαστάνης: Πάντα παρόντες για τα δικαιώματα και την αλληλεγγύη

Κύριος ομιλητής για το Δικαιωματικό Πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία σε Ελλάδα και Ευρώπη σε ημερίδα στην Πάτρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία, ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Η ημερίδα με τίτλο «Τα Άτομα με Αναπηρία και τα Δικαιώματά τους στη Νέα Εποχή» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συντονιστής ήταν ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γ' Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ. και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε στην ημερίδα με θέμα «Προτάσεις για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής των ΑμεΑ» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο σχεδιασμού και οργάνωσης Κοινωνικών Δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση του Κοινωνικού της Προγράμματος, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

European Disability Forum

21.11.2019 World Television Day!

How can we make television programs more accessible? A golden opportunity is the recently revised Audiovisual Media Directive. EU countries need to revise their own audiovisual media legislation until September 2020, to ensure it is in line with the directive. This is why today we launched a document with guidelines for disability activists across the EU. The toolkit provides concrete advice on who to contact and what to ask to ensure accessibility is not left behind.

 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή